Kevään 2021 aikana Turun filharmonisella orkesterilla on kolmet avoimet kenraaliharjoitukset. Ilmoittaudu mukaan etukäteen!

Kulttuurikortilla pääset kuuntelemaan Turun filharmonisen orkesterin kenraaliharjoituksia maksutta. 

Kenraaliharjoituksiin tulee ilmoittautua ennakkoon. Kenraaliharjoitusten kävijämäärä on rajoitettu. 

Kenraaliharjoitusten tarkka kesto vaihtelee illan konserttiohjelmasta ja esiintyjistä riippuen. Kenraaliharjoituksessa soitetaan konsertin ohjelmisto läpi. Kapellimestarista ja ohjelmistosta riippuen harjoitellaan myös osia tai stemmoja, tai osa ohjelmistosta jätetään pois tai soitetaan kevyemmin.

Kenraaliharjoitukset pidetään Turun konserttitalolla ellei toisin mainita. Konserttitalon ovet avataan n. klo 10.30, salin ovet vasta muutamaa minuuttia ennen harjoituksen alkua. Konserttitalon kahvila ei ole avoinna harjoitusten yhteydessä.

Tutustu Turun filharmonisen orkesterin turvallisuusohjeistuksiin tästä.

Kevään 2021 avoimet kenraaliharjoitukset:

PERUUTETTU:
Pe 5.3. klo 11 Konserttitalossa
Joonas Kokkonen 100

Alpesh Chauhan, kapellimestari
Senja Rummukainen, sello 
Turun filharmoninen orkesteri

Felix Mendelssohn: Ruy Blas op. 95, alkusoitto
Joonas Kokkonen: Sellokonsertto
Johannes Brahms: Sinfonia nro 3 F-duuri op. 90

Joonas Kokkonen kuuluu Suomen arvostetuimpiin taidemusiikkisäveltäjiin. Hänen syntymästään tulee kuluneeksi 100 vuotta vuonna 2021. Konsertin keskiössä kuullaan hänen ainoa konserttomuotoinen sävellyksensä. Teoksen tulkitsee Senja Rummukainen, yksi Suomen nuorista huippumuusikoista. Hän voitti 2014 Turun sellokilpailut ja 2019 saavutti kuudennen sijan kansainvälisessä Tšaikovski-kilpailussa. Saksalaisten romantikkojen teokset kehystävät sellokonserttoa. 

To 8.4. klo 11 Konserttitalossa
Humoreskeja

Ilmoittaudu ennakkoon tästä

Jaana Haanterä kapellimestari 
Adrian Ibañez-Resjan, viulu
Turun filharmoninen orkesteri

Jouni Kaipainen: North by North-East op. 63
Jean Sibelius: Kuusi humoreskia op. 87 & 89
Jean Sibelius: Sinfonia nro 6 d-molli op. 104

Sibeliuksen humoreskit pitävät kuulijan otteessaan. Ketterät ja monipuoliset teokset tulkitsee turkulaissyntyinen viulisti Adrian Ibañez-Resjan. Sibeliuksen seitsemästä sinfoniasta kuudes on kuulain ja puhtain klassisin, ja tarjoaa humoreskeille hyvän vastaparin. Konsertin aloittava North by North-East vie kuulijan pohjoiseen ja karun luonnon helmaan. Kotimaisen musiikin illan johtaa niin viulistina kuin kapellimestarinakin merkittävää uraa luonut Jaana Haanterä.

To 6.5. klo 11 Konserttitalossa
Sininen rapsodia 

Ilmoittaudu ennakkoon tästä

Jonathan Stockhammer, kapellimestari
Andreas Boyde, piano
Turun filharmoninen orkesteri

Paul Hindemith: Konzertmusik op. 49 pianolle, vaskille ja harpulle
George Gershwin: Rhapsody in Blue
Johannes Brams: Sinfonia nro 4 e-molli op. op. 98

Andreas Boyden esiintymiset sähköistävät yleisön. Hänen tulkintansa Gershwinin rapsodiaklassikosta Kielissä 2019 kirvoitti ylistävän arvion. Rapsodia taituroi taidemusiikin ja jazzin välimaastossa ja teoksessa pianotaituri pääsee heittäytymään täysillä. Jonathan Stockhammer nauttii musiikista, jossa genrerajat sekoittuvat. Kapellimestaritähdellä on loistava maine musiikin tulkitsijana ja niin Hindemithin Konzertmusik kuin Brahmsin neljäs sinfoniakin heräävät hänen käsittelyssään eloon.