Rajoituksilla ja suosituksilla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviäminen alueella. Liikunta- ja kirjastopalveluiden rajoitukset pohjautuvat Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suosituksiin ja ovat voimassa 28.2.2021 asti. Muilta osin noudatetaan Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöstä jatkaa kokoontumisrajoituksia 10.2.2021 asti.

AJANKOHTAISTA TIETOA JA OHJEITA  

Turun kaupunki suosittelee maskin käyttöä sekä muistuttaa turvaväleistä ja käsihygieniasta kaikissa vapaa-ajanpalveluissa.

Kirjasto

Kirjaston palveluja koskevia koronarajoituksia jatketaan 28.2.2021 saakka.

Kirjasto tarjoaa rajatut palvelut niin, että turvavälit voidaan säilyttää. Pikainen, maksimissaan 15 minuutin mittainen asiointi on kirjastossa mahdollista.

Kokoelmatiloihin on rajattu pääsy, ja se vaihtelee kirjastoittain. Turun pääkirjastossa kokoelmatilat (kauno- ja taiteet -osasto, musiikkiosasto, lasten ja nuorten osasto ja tieto-osasto) on suljettu. Lisäksi vanhan päärakennuksen ulko-ovi on suljettu eikä hyllyistä voi mennä lainaamaan kirjoja. Rajoitusten aikana aineistoa voi lainata varaamalla ja noutamalla varauksen kirjastosta.

Tietokoneiden käyttö ja tulostaminen on mahdollista vain pika-asiointina. Lähikirjastojen omatoimiaika on pois käytöstä. Tapahtumat ja ryhmäkäynnit toteutetaan ainoastaan virtuaalisesti.

Museot

Turun museokeskuksen museoista Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Biologinen museo, Turun linna ja Brinkkalan galleria on avattu rajoitetuin kävijämäärin 12.1. alkaen. Museoihin sekä Brinkkalan galleriaan otetaan enintään 10 kävijää kerrallaan.

Museoihin pääsee vierailemaan ennakkovarauksella. Ennakkovarauksia voi tehdä osoitteessa turku.fi/vierailemuseoissa. Brinkkalan galleriassa vierailulle ei tarvitse tehdä ennakkovarausta.

Turun filharmoninen orkesteri

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden ensimmäiset sinfoniakonsertit 28.1. ja 4.2. soitetaan ilman yleisöä ja lähetetään suorina verkkolähetyksinä. Kamarimusiikkikonsertti 7.2. siirtyy uuteen ajankohtaan 28.3. ja Lasten musiikkisalonki 13.2. siirtyy uuteen ajankohtaan 27.3.

Verkkokonsertteja voi seurata maksutta suorana osoitteessa tfo.fi/live. Jo ostetut liput on mahdollista vaihtaa lahjakorttiin tai pyytää rahat takaisin.

Turun Kaupunginteatteri

Turun Kaupunginteatterin osalta esityskatko jatkuu 10.2. asti. Teatteritalon lippukassa palvelee ma-pe klo 10–17. Somenäyttämön lähetykset jatkuvat teatterin Facebook-sivulla perjantaisin esityskatkon aikana. Ohje peruuntuneiden esitysten lippujen hyvitykseen löytyy teatterin verkkosivuilta.  

Nuorisopalvelut

Aluenuorisotilat pidetään auki, koska nuorisotaloissa pystytään jakamaan tietoa koronasta ja tarjoamaan nuorille paikka tavata toisiaan turvallisesti. Myös etsivä nuorisotyö ja Fendari toimivat kuten ennenkin. Koulunuorisotyö palvelee yläkouluissa normaalisti.

Nuorisopalveluja tarjotaan rajoitetusti, eli esim. ryhmätoiminnassa lähikontaktia vaativia toimintoja vältetään, eikä retkiä, ruuanlaittoa ja leffareissuja järjestetä.  Kaikki yli 10 henkilön tilaisuudet/varaukset perutaan. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan ryhmäkoot pidetään pieninä Vimmassa, Seikkailupuistossa ja bänditoiminnassa.  Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa ja skeittihalli Cubessa otetaan käyttöön sama käytäntö kuin liikunnassa, eli harrastustoiminnassa ensisijaisena kohderyhmänä ovat alle 20-vuotiaat.

Liikuntapaikat

Turun kaupungin liikuntapaikoilla jatkuvat suositukset ja rajoitukset 28.2.2021 asti.

Uimahallit, kuntosalit, jäähallit ja muut sisäliikuntatilat on suljettu yleisöltä. Yleisövuoroja ei järjestetä jäähalleissa ja jalkapallohallissa. Lasten ja nuorten seuravuorot jatkuvat. Samoin jatkuvat aikuisten huippu-urheiluun varatut vuorot. 

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna ja niillä voi harjoitella omatoimisesti. Luistelemaan pääsee Parkin kentällä ja Kupittaan luistelumadolla sekä luistelukentillä, pukukopit eivät ole käytössä. Kaikki turku.fi/latuinfo -sivulla mainitut ladut on avattu.

Liikuntapalveluiden järjestämä ohjattu toiminta lapsille ja nuorille käynnistyi maanantaina 11.1. Aikuisten ohjatun toiminnan alkaminen siirtyy. 

Tarkemmat tiedot liikuntapalveluiden rajoituksista: Suositukset ja rajoitukset Turun liikuntapaikoilla jatkuvat 28.2. asti

Asiasanat: