TURUN TEKIJÄT
Turun tekijät -juttusarjassa tutustutaan kaupungin työntekijöihin, jotka rakentavat turkulaisten arkea. Sarjaa voi seurata Turun kaupungin verkkosivuilla sekä somessa tunnuksella #turuntekijät.
Turun tekijäksi? Avoimet työpaikkamme löydät osoitteesta turku.fi/rekry
Vastuuta jaetaan ja ratkaisuja mietitään yhdessä
Työpäiviin kuuluu asiakastapaamisia, yhteydenpitoa asiakkaisiin ja yhteistyötahoihin sekä työn suunnittelua oman tiimin kanssa. Työhön kuuluu paljon myös verkostotyötä. Työ on hyvin liikkuvaa, sillä asiakkaita tavataan sosiaalitoimiston lisäksi kodissa, päiväkodissa, koulussa, psykiatrian osastolla, sijoituspaikassa jne. Työhön kuuluu myös puheluita, asiakastapaamisten ja yhteydenottojen kirjaamista, asiakassuunnitelmien, päätösten ym. hallinnollisten asiakirjojen laatimista.
Kysymykseen tavallisesta työpäivästä Kaisa vastaa, ettei ole olemassa tavallista työpäivää. Työ on niin vaihtelevaa ja siksi myös mielenkiintoista.
Kaisan mielestä hänen työssään parasta on sen merkityksellisyys: työssä voi todella vaikuttaa ihmisten elämään.
- Työssä on suuri vastuu ja valta, johon koen saavani hyvän tuen työyhteisöstä ja verkostoista. Työpäivässä parasta on vaihtelu ja asiakastapausten monipuolisuus. Aina saa oppia uutta!
Työssä on suuri vastuu ja valta, johon koen saavani hyvän tuen työyhteisöstä ja verkostoista. Työpäivässä parasta on vaihtelu ja asiakastapausten monipuolisuus. Aina saa oppia uutta!
- Meillä on tosi hyvää porukkaa töissä, täällä on helppo viihtyä ja välillä jatketaan työporukan kesken yhdessäoloa esimerkiksi after workin merkeissä. Työkavereiden kanssa on mukava käydä yhdessä lounaalla kivoissa Turun keskustan ravintoloissa, se tuo hyvän tauon kiireisiin päiviin.
Kaisan mukaan tiimissä on sekä pitkään lastensuojelussa työskennelleitä että uudempia tulokkaita. Kaikki toimivat hyvin yhdessä ja kaikkien näkemyksiä kuunnellaan. Hän itse on työskennellyt Turun kaupungilla noin viiden vuoden ajan.
- Meillä on sellainen ilmapiiri, että asiakaslapset ovat ”meidän”, vastuuta jaetaan ja yhdessä mietitään miten auttaa perheitä. Joskus työskentelyn aloittaminen perheessä on vaikeaa. Meidän tiimistä löytyy myös sinnikkyyttä ja luovuutta, helpolla emme luovuta.
Isossa organisaatiossa hyviä ja huonoja puolia
Isossa organisaatiossa on monesti kankeutta ja hitautta toimintatavoissa. Vaikka haluttaisiin muutosta, sen jalkautuminen kestää pitkään ja esimerkiksi palkankorotuspyynnöt etenevät isossa organisaatiossa hitaasti, eikä Turku ole pysynyt perässä lähikuntien palkkakehityksessä.
Ison organisaation hyvänä puolena Kaisa pitää sitä, että kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä itse, vaan oman tiimin tuen lisäksi esimeriksi Tukipalvelut-yksikkö auttaa sopivien palvelujen ja sijoituspaikkojen etsimisessä ja toimistosihteeri hoitaa esimerkiksi maksusitoumus- ja laskuasiat.
Kaisalle on tärkeää myös työpaikan hyvä sijainti Turun keskustassa, keskustan palvelujen äärellä. Toimiston viihtyvyydessä olisi hänen mukaansa paljon parantamisen varaa ja tilojen toimivuus ei vastaa nykypäivän tarpeita. Meneillään olevien remonttien myötä hän toivoo sisäilmaongelmien tulevan kuntoon.
- Ison organisaation asiantuntemus on meidän käytettävissämme esimerkiksi lastensuojelun moniammatillisessa asiantuntijaryhmässä. Yhteistyö toimii hyvin lapsiperhesosiaalityön, sijais- ja jälkihuollon yksiköiden kanssa. Talossamme on valtava määrä asiantuntemusta käytettävissä! Vaikeiden asiakastilanteiden kanssa ei tarvitse pähkäillä yksin ja koulutuksiinkin pääsee ihan kivasti omaa osaamistaan päivittämään.
Talossamme on valtava määrä asiantuntemusta käytettävissä! Vaikeiden asiakastilanteiden kanssa ei tarvitse pähkäillä yksin ja koulutuksiinkin pääsee ihan kivasti omaa osaamistaan päivittämään.
Kaisa toivoo työarjen toimintoihin jatkossakin joustomahdollisuuksia.
- Koen että meillä ”rivisossuilla” on johdon tuki ja luottamus, ja pidän hyvänä sitä, että saamme yhä vapaammin itse päättää, missä työmme teemme eli toivon korona-ajan mukanaan tuoman etätyökäytännön jättävän joustavia toimintatapoja arkeemme jatkossakin, Kaisa päättää.