Turun kaupunki palkitsi Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen vuoden 2020 yhteistyökumppanina.

Poikkeusolosuhteiden takia palkinnonjakoa ei voitu järjestää Varsinais-Suomen Urheilugaalassa, vaan tilaisuus pidettiin Turun kaupungin liikuntapalvelujen tiloissa 5.2. Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen puolesta kunniakirjan vastaanottivat Rosa-Maria TuominenMira Berg ja Satu Järvenpää. Tilaisuuteen osallistuivat Turun kaupungin liikuntapalveluista liikuntapalvelupäällikkö Esko Halonen, projektipäällikkö Saija Kultala ja liikuntasihteeri Päivi Matilainen. Yhdistys palkittiin 1 000 euron lahjoituksella.

Kokoontumisrajoitusten takia ei myöskään Vuoden seuratyöntekijöitä voitu kutsua tavalliseen tapaan Urheilugaalaan. Turun viime vuoden seuratyöntekijäksi valittiin Sankukai Ry:n toiminnanjohtaja ja päävalmentaja Rolf Koivumäki. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu järjestää alueen seuratyöntekijöiksi valituille tilaisuuden myöhemmin tänä vuonna.

Turun Lähimmäispalveluyhdistys on pitkäaikainen yhteistyökumppani

Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry on toiminut pitkään ja aktiivisesti Turun kaupungin liikuntapalvelujen yhteistyökumppanina mm. ikääntyneiden liikunnan kehittämisessä ja järjestämisessä. Yhdistyksen ammattitaitoisilla edustajilla on ollut tärkeä rooli mm. Voimaa Vanhuuteen -hankkeen työryhmässä kolmannen sektorin edustajina ja aikanaan hankkeen toimintojen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Erityistä kiitosta yhdistys saa poikkeuksellisen aktiivisesta, innovatiivisesta ja pyyteettömästä toiminnasta turkulaisten ikääntyneiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn eteen koronaepidemian iskiessä keväällä 2020.

– Ilman Lähimmäispalveluyhdistyksen merkittävää panosta ja yhteistyötä ei Turun kaupungin liikuntapalvelut olisi voinut järjestää parvekejumppia niin laajasti kuin se oli yhdistyksen tuella mahdollista. Yhdistys jalkautui maksutta kohderyhmän pariin, oli järjestelyissä mukana tasavertaisena kumppanina ja ideoi toimintaa paremmin ikääntyneitä palvelevammaksi, kiittelee projektipäällikkö Saija Kultala Turun kaupungin liikuntapalveluista.

Turun Lähimmäispalveluyhdistys toimii tärkeänä ikääntyneiden liikunnan viestinviejänä järjestökentälle sekä laajalle asiakaskunnalle ja auttaa monella tavalla kuntalaisten liikkumaan aktivoinnissa. Yhdistyksen toimintamuotoja ovat mm. liikkuva resurssikeskus ja Senioreiden Menovinkit -julkaisu.

Innovatiivista palveluohjausta

Turun kaupungin liikuntapalvelut on luonut Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen kanssa innovatiivisen, Suomessa ainutlaatuisen tavan ikääntyneiden palveluohjaukseen. Yhdistys vastaanottaa liikuntapalveluiden Voitas-tehoryhmien ilmoittautumiset puhelimitse ja tekee samalla palvelunohjausta tai löytävää vanhustyötä, esimerkiksi ohjaa asiakkaat kolmannen sektorin toimintoihin.

Toimintamalli ehkäisee syrjäytymistä ja tukee toimintakyvyn haasteita omaavien ikääntyneiden toimintakykyä. Yhteistyömallia pyritään levittämään Ikäinstituutin kautta muihin Suomen kuntiin.

– Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen kanssa toimiminen on joustavaa, innovatiivista, ketterää ja luovaa. Yhdistyksen työntekijät mukautuvat monenlaiseen yhteistyöhön ja innostuneella asenteellaan sekä vahvalla moniammatillisella osaamisellaan he ovat erinomainen kumppani lisäämään turkulaisten liikkumista, Kultala toteaa.

Vuoden 2020 seuratyöntekijä on Sankukai ry:n Rolf Koivumäki

Turun Vuoden seuratyöntekijä on itsepuolustusseura Sankukai ry:n toiminnanjohtaja ja päävalmentaja Rolf Koivumäki. Sankukain lajeja ovat karate, ju-jutsu, kobudo, potkunyrkkeily ja vapaaottelu. Koivumäki on toiminut koko seuran toiminnan ajan palkattomana valmentajana ja toiminnasta todellisuudessa vastaavana henkilönä sekä seuran toiminnanjohtajana ja päävalmentajana vuodesta 1979 alkaen. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu järjestää alueen seuratyöntekijöiksi valituille tilaisuuden myöhemmin tänä vuonna.