Pääministeri Sanna Marin vierailee Turussa 13.2.2021. Vierailun aikana pääministeri tapaa kaupunginjohtaja Minna Arveen ja vierailee Turun pääkirjastossa, jossa hän osallistuu kirjaston tapahtumaan Kirjaston aamukahvit goes Facebook.

Kaupunginjohtajan tapaamisessa on tarkoitus keskustella koronatilanteesta sekä kaupungin investoinneista ja siitä, miten soteuudistus vaikuttaa kaupungin investointikykyyn.

Pääministeri vieraana kirjaston Facebook-livessä

Kirjastovierailun aikana pääministeri tutustuu Turun pääkirjastoon ja Turun kaupunginkirjaston toimintaan. Lisäksi pääministeri osallistuu Kirjaston aamukahvit goes Facebook -livelähetykseen klo 11.45–12 Turun kaupunginkirjaston Facebookissa.

Aamukahveilla pääministeriä haastattelee kirjaston palvelujohtaja Rebekka Pilppula. Keskustelun aiheena on kirjaston yhteiskunnallinen merkitys, kirjaston tulevaisuus sekä kirjasto kansanvallan foorumina. Lopuksi luvassa on myös keskustelua kirjoista.

Kirjaston Aamukahvit ovat korona-ajalle luotu kirjaston konsepti, jossa kerran viikossa lähetetään live-lähetys sosiaalisen median välityksellä. Lähetyksessä keskustellaan kirjastoa koskevista aiheista, kirjallisuudesta sekä ajankohtaisista asioista ja ilmiöstä.