Vaski-kirjastot ovat päättäneet hankkia etäkäytettävän eMagz-e-lehtikokoelman. Palvelussa voi lukea kotimaisia aikakauslehtiä myös kirjaston ulkopuolella 15.2.2021 alkaen. Palveluun kirjautumiseen tarvitsee vain kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun.

Näin käytät eMagz-palvelua etänä:

  1. Kirjaudu palveluun syöttämällä kirjastokortin numero sekä siihen liitetty tunnusluku. Hyvä selain lukemiseen on Firefrox tai Chrome.
  2. Lehtikokoelmaa voi selata sivulla alaspäin tai tietyn lehden voi valita luettavaksi yläreunan aakkosjärjestyksessä olevasta luettelosta.
  3. Avaa lehti luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla.
  4. Palvelussa on erilaisia hakutoimintoja: etusivulta löytyy yleishaku lehdistä ja plus-merkin takana on laajempi haku. Lehdissä on vuoden arkisto.
  5. Aikakatkaisu on 15 minuuttia viimeisimmästä sivukäännöstä, mutta kuitenkin maksimissaan kaksi tuntia. Palvelu antaa ilmoituksen, mikäli lehtien kaikki lukulisenssit ovat käytössä. Tällöin lehteä joutuu jonottamaan.
  6. Palvelusta kirjaudutaan ulos oikeasta yläreunasta, painamalla ”Vaski-kirjastot (remote)”.

Ongelmatilanteissa 

eMagzista löytyy luettavaksi 33 erilaista lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Image, Me Naiset, Hymy ja Tekniikan Maailma. eMagz-e-lehtikokoelmapalvelu on aiemmin ollut Turulla paikalliskäyttöisenä, jolloin sitä on voinut käyttää kirjastoissa oleskellessa. Nyt helmikuussa kaikki Vaski-kirjastot siirtyvät etäkäyttöisyyteen, mutta osaan kirjastoista jää myös paikalliskäyttöisyys.

eMagz on intuitiivinen käyttää

E-lehtipalvelu eMagz on helppokäyttöinen, ja sen etäkäyttöisyys on erittäin toivottu palvelu. Etenkin koronavuoden aikana asiakkailta on tullut paljon toivomuksia etäkäyttöisyydestä, kun kirjastoihin ei ole päässyt lehtiä lukemaan.

Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Lehti avautuu luettavaksi kansikuvaa klikkaamalla. Palvelu ilmoittaa, mikäli lehden kaikki lukulisenssit ovat käytössä.

Tällä hetkellä sopimus etäkäyttöiseen eMagziin on vuodeksi. Syksyllä arvioidaan palvelun käyttöaktiivisuuden kannalta jatkoa uudelleen.

eMagz-palvelusta löytyvät lehdet

Anna
Apu
Deko
Demi
Eeva
Elmo
ET-lehti
Glorian Ruoka & Viini
Hevosmaailma
Hymy
Hyvä Terveys
Image
Kamera-lehti
Kauneus & Terveys
Kissafani
Kodin Kuvalehti
Kotiliesi Käsityö
Kotilääkäri
Koululainen
Maalla
Me Naiset
Meidän Perhe
Seura (sis. TV-Maailma)
SPORT
Suomen Kuvalehti
Suomen Luonto
Suuri Käsityölehti
Tekniikan Maailma
Tiede
Tuulilasi
Vene
Viherpiha
Voi hyvin
 

Asiasanat: