Kirjastot jatkavat rajattuja palveluita siten, että vain 10 asiakasta kerrallaan voi olla kirjastotilassa. Vain pikainen asiointi kirjastoissa on mahdollista. Aineistoa voi lainata varaamalla ja noutamalla varauksen kirjastosta. Kirjaston nykyiset koronarajoitukset ovat voimassa 25.4.2021 saakka. Kirjaston tapahtumat ainoastaan virtuaalisesti 26.4. saakka

KIRJASTON RAJATUT PALVELUT LYHYESTI:

  • Vain 10 asiakasta kerrallaan kirjastotilaan 
  • Käytä maskia ja pidä turvavälit!
  • Asioi kirjastossa ripeästi (max.15 min): palauta tai hae varauksesi. Varauksia ja lainojen uusimisen voi tehdä osoitteessa www.vaskikirjastot.fi.
  • Tietokoneiden käyttö ja tulostaminen/skannaaminen on mahdollista vain pika-asiointina (max 15 min).
  • Kirjaston tapahtumat järjestetään vain etänä some-kanavissamme ja verkossa 26.4. saakka. 

KIRJASTOJEN AUKIOLOAJAT

CAFÉ SIRIUS

  • auki arkisin klo 9-15
  • viikonloppuisin suljettu.

Kirjaston rajoitetut palvelut

Kirjastotiloissa voi asioida vain 10 asiakasta kerrallaan. Pikainen asiointi max. 15 minuuttia on kirjastossa mahdollista. Pika-asioitiin kuuluu palauttaminen ja varausten nouto. Aineistoa voi lainata varaamalla ja noutamalla varauksen kirjastosta. Tietokoneiden käyttö ja tulostaminen/skannaaminen on mahdollista vain pika-asiointina (max 15 min). Kirjastojen palveluaukioloajat pysyvät ennallaan, mutta omatoimiaika ei ole käytössä.

Kokoelmatiloihin on rajattu pääsy, ja se vaihtelee kirjastoittain. Turun pääkirjaston osalta tämä tarkoittaa sitä, että kokoelmatilat (kirjallisuus ja taiteet -osasto, musiikkiosasto, lasten ja nuorten osasto ja tieto-osasto) on suljettu. Lisäksi vanhan päärakennuksen ja sisäpihan ulko-ovet on suljettu, ja kulku tapahtuu ainoastaan Linnankadun puoleisesta ovesta. Näin ollen hyllyistä ei voi mennä kirjoja lainaamaan. Linnankadun puolella oleva palautusluukku otetaan myös palveluaikoina käyttöön. Kirjastojen wc-tilat pidetään kiinni.

Lukupaikat, kokoustilat ja pidempään käyttöön tarkoitetut tietokoneet ovat pois käytöstä. Varattavat palvelut, kuten digitointi, 3D-tulostus ja soittohuone eivät ole käytössä. Luettavia lehtiä ei ole tarjolla, ainoastaan lainattavia. Lähikirjastojen omatoiminen käyttö ei edelleenkään ole mahdollista.

Kirjastossa asioivia suositellaan käyttämään maskia asioinnin ajan ja huomioimaan turvavälit. Kävijämääriä seurataan ja kirjastoon pääsyä voidaan tarvittaessa rajoittaa. Kirjasto suosittelee lähi- ja verkkomaksua.

Kirjastoautot kulkevat normaalin aikataulun mukaan. Autossa voi asioida kerralla 1-2 asiakasta tai perhe.

Kirjaston tapahtumat pysyvät virtuaalisina toistaiseksi

Kirjaston kaikki kasvotusten tapahtuvat tapahtumat peruutetaan tai ne toteutetaan ainoastaan etänä virtuaalisesti 26.4. saakka. 

Kirjaston ryhmäkäynnit peruutetaan tai toteutetaan virtuaalisesti. Kotipalvelua toteutetaan normaalisti hygieniaohjeita tarkasti noudattaen.