Näyttelyssä on esillä parhaimmistoa Katedralskolanista, Luostarivuoren Lyseon lukiosta, Puolalanmäen lukiosta ja Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiosta.

Galleria on avoinna

  • Ti-su klo 10-18
  • Galleriaan on vapaa pääsy

Rajoitettu kävijämäärä

  • Galleriaan otetaan enintään 6 kävijää kerrallaan. Galleriassa voi vierailla ilman ennakkovarausta.

Turvallinen galleriavierailu

  • Galleriakävijöitä pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät ohjeet turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Kävijöille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Galleriaan ei pidä mennä, jos on flunssan oireita. 

Näyttelyssä on esillä parhaimmistoa Katedralskolanista, Luostarivuoren Lyseon lukiosta, Puolalanmäen lukiosta ja Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiosta.

Kuvataiteen lukiodiplomin tehtävävaihtoehtoja oli kuusi. Eliöt, oliot -tehtävässä tutkittiin ihmisen roolia osana eliökuntaa ja ekosysteemiä. Ihmeellinen raha -tehtävässä tavoitteena oli tutkia rahan merkityksiä. Puu-teemaisessa tehtävässä toteutettiin teos, jonka aiheena oli puu tai suunniteltiin teos, jossa käytetään puumateriaaleja. Tulevaisuuden yhteisissä tiloissa -tehtävässä tavoitteena oli suunnitella yhteinen tila tuotteena, palveluna tai rakennuksena. Odottamaton tekijä -tehtävässä tarkoituksena oli toteuttaa projekti, jonka toteutuksessa sattumalla on oma roolinsa. Kokoelma -tehtävässä käsiteltiin aihetta kokoelma.

Kuvataiteen lukiodiplomi muodostuu teoksesta sekä työskentelyprosessia, itsearviointia ja kuvataiteen tuntemusta kuvaavasta portfoliosta. Diplomi suoritetaan yhden kurssin aikana itsenäisesti vuorovaikutuksessa kuvataideopettajan kanssa.

Kuva: Heta Parviainen, Ammu(u), 2021.

Turun lukioiden kuvataiteen diplominäyttely Brinkkalan galleriassa 18.2.-14.3.2021.