Aikuisten yksilöliikunnan helpotukset olivat voimassa 22.2.–28.2. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän 26.2.2021 linjauksen mukaan aikuisten ryhmäliikunta keskeytetään 28.3.2021 saakka.

Liikunnan koronauutiset:

(Uutista on päivitetty 1.3.2021)

Osa kuntosaleista avoinna 22.2.–28.2. 

Turun kaupungin liikuntapalvelut piti 22.–28.2. avoinna kertamaksuasiakkaille Impivaaran uimahallin 2. kerroksen yleisökuntosalin sekä kuntosalit Kupittaan urheiluhallissa ja Varissuon jäähallissa (kännykkämaksulla). Myös Pansion kuntosali oli avoinna. Muut kaupungin kuntosalit pysyvät suljettuna.  

Liikunta-, Seniori- ja Kimmoke-rannekkeet eivät ole käytössä kuntosaleilla. Syynä on kävijämäärien säilyminen suositusten mukaisena sekä hyvityskäytännöt sarja- ja kausilatauksissa. 

Impivaaran uimahallin yleisökuntosali oli avoinna ma–pe klo 11–14.30. Kerralla sisään otettava maksimihenkilömäärä on kuntosalissa 15 henkilöä ja lämmittelysalissa 5 henkilöä. Ovet ovat kiinni ja asiakaspalvelusihteeri päästää harjoittelijat sisään. Pukuhuoneet on suljettu kuntosalikäyttäjiltä. Impivaarassa poikkeusajan hinta on 5,5 € ja alennusryhmiltä 3,5 €. 

Kupittaan urheiluhallin kuntosali oli avoinna ma–su klo 12–16 kertamaksulla, joka maksetaan Kupittaan keilahallin kahviossa, jota kautta ainoastaan kuljetaan myös sisään. Urheiluhallin kuntosalitilojen maksimihenkilömäärät ovat: kuntosali 9, tilauskuntosali 7, vapaapainotila 6, Woimala 3 ja pukuhuoneissa 2 henkilöä kerrallaan. Pukuhuoneiden käyttöä ei suositella.  

Varissuon jäähallin kuntosali oli avoinna ma–su klo 8–21 kännykällä maksettavalla kertamaksulla. Pukuhuoneet ovat käytössä. Varissuon jäähallin kuntosalin maksimihenkilömäärä on 15.  

Pansion kuntosalin toiminnasta vastaa ulkopuolinen palveluntuottaja, Sportbalance Turku. Tiedot aukioloajoista ja hinnoista: https://sportbalance.fi/ 

Kuntosaleilla on yhden tunnin käyttöaikarajoite. Asiakkaiden välillä on oltava vähintään kahden metrin turvaetäisyys kaikkina liikuntapaikan aukioloaikoina. Aikuisten ryhmäliikuntaa ei voida toteuttaa sisätiloissa. 

Asiakkaan velvollisuudet kuntosalissa 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän 16.2.2021 suositusten mukaan asiakkaan tulee sitoutua liikuntapaikan antamiin infektioturvallisuusohjeisiin. Asiakkaalla ei saa olla Covid-19 -infektioon viittaavia oireita, eikä hän saa olla määrättynä eristykseen tai karanteeniin liikuntaharrastuksen aikana.  

Asiakkaan tulee pyyhkiä liikuntalaitteiden kosketuspinnat aina laitteen käytön jälkeen liikuntapaikan antamalla puhdistusaineella ja kertakäyttöisellä paperipyyhkeellä.  

Asiakkaan tulee käyttää kasvomaskia (kirurgista suunenäsuojusta) tai visiiriä liikuntapaikan yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa lukuun ottamatta suihku- ja saunatiloja. Kasvomaskin tai visiirin käyttö on suositeltavaa myös liikuntalaitteiden käytön aikana.

Ulkoliikuntapaikoilla pienryhmätoimintaa turvavälein 

Turun kaupungin liikuntapalvelut järjesti 22.-28.2. ulkoliikuntapaikoilla aikuisten pienryhmätoimintaa enintään kymmenen henkilön pienryhmille. Myös ulkona on huolehdittava vähintään kahden metrin turvavälien säilymisestä. Liikuntavuoroja ei varata aikuisten harrastetoimintaan ulkopuolisille järjestäjille (järjestöille, liikunta-/urheiluseuroille, yhdistyksille tai yrityksille).  

Kirurgisen suunenäsuojuksen käyttö on suositeltavaa, jos turvaväleistä ei voida kaikissa tilanteissa huolehtia. Asiakkaalla ei saa olla Covid-19 -infektioon viittaavia oireita eikä hän saa olla määrättynä eristykseen tai karanteeniin liikuntaharrastuksen aikana. 

Edelleen voimassa olevat muut rajoitukset 28.3. saakka 

Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauko jatkuu. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Lasten ja nuorten harrastetoiminta voi jatkua, kunhan tosiasiallisesti huomioidaan turvavälien ja muiden koronavarotoimien toteutuminen. Alle 12-vuotiailla oman ryhmän/joukkueen kesken myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet olivat 22.–28.2. sallittuja, sen sijaan esim. pelaaminen muita joukkueita vastaan ei ole edelleenkään sallittua.  

Sisäliikuntatiloissa toteutettava alle 20-vuotiaiden ottelu- ja kilpailutoiminta pysyy keskeytettynä. Harjoittelu 12–20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla oli mahdollista 22.–28.2. turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa, kamppailulajiharjoittelussa lähikontaktityyppisestä harjoittelusta pidättäytymistä. Myös ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.  

Ulkoliikuntapaikat pidetään auki omaehtoista liikkumista varten.