Kielten opiskelu on Vaski-kirjaston asiakkaille nyt entistä mutkattomampaa uusien Promentor-verkkokielikurssien avulla. Palvelusta löytyy 18 suomenkielistä verkkokielikurssia, joiden avulla voi kohentaa kielitaitoasi tai opetella kielen alkeita. Tarvitaan vain kirjastokortti.

Promentorin kurssivalikoimassa on perus- ja erikoiskursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Valikoimassa on kahdeksan kurssia englannin opiskeluun sekä viisi kurssia ruotsin ja viisi kurssia suomen opiskeluun. Palveluun kirjaudutaan sivun oikeasta yläreunasta kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta ja kullakin kurssilla voi samaan aikaan olla yksi käyttäjä. Verkkokurssit sisältävät myös tehtäviä ja testejä, joiden tulokset kirjautuvat muistiin, sekä kuunteluharjoituksia. Kursseilla voi myös harjoitella puhetta ja ääntämystä. Kurssien käyttöön tarvitset tietokoneen tai älylaitteen.  

Selain on hyvä päivittää uusimpaan versioon, ja käyttöön tarvitaan myös kuulokkeet tai kaiutin. Palvelu tarvitsee jatkuvan verkkoyhteyden, ja mikrofonin käyttö tulee sallia.

Miten kielikurssi lainataan?

Kurssi lainataan painamalla "Lainaa kurssi" -painiketta. Jos haluttu kurssi on jo lainassa, sen voi varata painamalla "Lisää itsesi jonoon" -painiketta.

Palveluun kirjautuneena näet kurssin saatavuuden sekä päivämäärän, jolloin saat kurssin käyttöösi, mikäli teet siihen varauksen. Varauksen voi perua painamalla ”Poistu jonosta” -painiketta.

Lainassa olevia ja varattuja kursseja pääsee katsomaan Omat kurssit -kohdasta. Kurssit avautuvat samasta paikasta, ”Aloita kurssi” -painikkeesta. Jos lainattua kurssia ei ehdikään katsoa, se kannattaa palauttaa, jotta lisenssi vapautuu toisille käyttäjille. Jos palvelua ei käytä 20 minuuttiin, järjestelmä kirjaa automaattisesti ulos. Palvelusta kirjaudutaan ulos sivun oikeasta yläreunasta, ja suljetaan selaimen ikkuna.

Kurssit näkyvät sivulla kansikuvineen. Kurssivalikoimassa näkyvät myös ne Promentor-kurssit, joita ei ole hankittu Vaski-kirjastojen kokoelmaan. Kurssit, jotka eivät ole lainattavissa Vaski-kirjastojen kirjastokortilla, ovat kansikuviltaan himmeämpiä.

 

 

Asiasanat: