Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvonapuhelin palvelee 1.3.2021 alkaen vain peruskoululaisia. Lukiolaiset ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat voivat jatkossa olla korona-asioissa yhteydessä Opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn puhelinpalveluun. Testiin voi hakeutua myös Omaolo-palvelun kautta.

Lisätiedot:

  • turku.fi/omaolo (Koronavirusinfektion oirearvio)

Koronatietoa ja tukea lapsiperheille: www.turku.fi/lapsiperheet-korona                                                          
Koronatietoa ja tukea nuorille: www.turku.fi/nuoret-korona                                                                              
Yleistä tietoa koronasta: www.turku.fi/korona

Koronavirustestiin tulee hakeutua, jos on esimerkiksi yskää, nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, päänsärkyä, hengenahdistusta, ripulia tai haju- ja makuaistin katoamista.

Toimi näin:

  • tee Omaolo-palvelun koronavirusarvio verkossa tai
  • peruskoulainen: soita kouluterveydenhuollon koronaneuvontapuhelimeen, p. 02 266 2012 (ma - pe klo 8–11)
  • lukiolaiset ja ammatilliset oppilaitosten opiskelijat: soita opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn puhelinpalveluun p. 02 266 1570 (ma-to klo 8 - 15, pe 8 - 13).
  • Iltaisin ja viikonloppuisin palvelee Turun alueen yhteispäivystys numerossa 02 313 8800

Omaolon kautta testiin hakeutuminen

Peruskoululaiset: Huoltaja voi tunnistautumisen (esim. pankkitunnuksilla) jälkeen asioida Omaolo-palvelussa alle 15-vuotiaan lapsen puolesta. Turkulaisen lapsen huoltaja voi täyttää lapsen puolesta koronavirustaudin oirearvion ja varata arkipäivisin Omaolon kautta testiajan lapselleen. Omaolossa voi myös lähettää oirearvion terveydenhuollon ammattilaiselle. Viikonloppuisin oirearviot menevät terveydenhuollon ammattilaisen arvioitavaksi. Omaolo ilmoittaa palvelussaan kenen puolesta asiakas on milläkin hetkellä asioimassa. Yli 10-vuotiaat, mutta alle 18-vuotiaat saavat tiedon koronatestin tuloksista siihen puhelinnumeroon, jonka puolesta asioija on antanut Omaolossa.

Lukiolaiset ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat: Opiskelija voi tunnistautumisen (esim. pankkitunnuksilla) jälkeen asioida Omaolo-palvelussa. Omaolossa voi tehdä koronavirustaudin oirearvion ja varata 24/7 testiajan itselleen. Omaolossa voi myös lähettää oirearvion terveydenhuollon ammattilaisen arvioitavaksi. Alle 18-vuotiaat saavat tiedon koronatestin tuloksista siihen puhelinnumeroon, jonka hän on antanut Omaolossa.