Turun kaupungin kesätyöseteli korvaa työnantajalle 310 euroa turkulaisnuoren palkkakuluja. Tänä vuonna nuorella on mahdollisuus ryhtyä myös kesäyrittäjäksi.

Lisätietoja: Kesätyösetelit

Lisätietoja: Kesäyrittäjä-kampanja

Seteli myönnetään turkulaiselle 2003 - 2006 syntyneelle nuorelle, mutta työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa. Työn kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika vähintään 30 tuntia viikossa tai 60 tuntia kesäkauden aikana. Kesätyön pitää sijoittua ajanjaksolle 1.5. - 31.8.2021.

Nuoret voivat hakea kesätyöpaikkoja itsenäisesti yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä, seurakunnista tai säätiöistä. Työnantaja voi hyödyntää nuoren saaman kesätyösetelin arvon hakemalla tukisumman jälkikäteen Turun kaupungilta.

Tuen saa työnantaja, joka maksaa nuorelle joko työehtosopimuksen mukaista koululaisen tai kesätyötekijän palkkaa tai vähintään 350 euroa kahdelta viikolta. Samaan työpaikkaan voidaan seteleitä myöntää viisi kappaletta eri työntekijöille. 

Kesätyöseteleillä pyritään helpottamaan nuorten työllistymistä ja tietysti myös tukemaan yrittäjiä. Omavastuuosuus palkasta jää yrittäjälle verraten pieneksi.  

Työpisteen projektityöntekijä Venla Nurminen kannustaa nuoria tarttumaan mahdollisuuteen työllistyä setelin avulla.

– Käy rohkeasti kysymässä kesätyöpaikkaa ja ota mukaan netistä tulostettava esitietolomake. Jos saat työpaikan, tule hakemaan kesätyöseteli Työpisteeltä ajanvarauksella.

Keksi oma liikeidea ja ryhdy kesäyrittäjäksi 

Kesäyrittäjä-kampanja tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle kesätyölle auttamalla nuoria kokeilemaan matalalla kynnyksellä yrittäjyyttä kesän aikana. Kampanja on suunnattu 17 - 29 -vuotiaille nuorille. Mukaan haetaan omalla yritysidealla.  

Nuori saa kesän ajaksi tuekseen oman mentorin sekä sparrausta ja apua liikeidean jalostamiseen sekä lisäksi hänelle tarjoutuu hieno mahdollisuus oppia elämässä myöhemminkin hyödyllisiä taitoja.

Turun kaupunki tarjoaa kampanjaan osallistuvalle nuorelle 310 euron kesäyrittäjäsetelin, joka auttaa yritystoiminnan alkuun. Valtakunnallista kampanjaa koordinoi Talous ja nuoret TAT -järjestö. 

Haku kampanjaan on auki 20.4.2021 asti. Kampanja tarjoaa nuorelle yrittäjyyskurssin, yhteisiä tapahtumia sekä vahvan tukiverkoston koko kesän ajan.