Rajoitukset Turun kaupungin liikuntapaikoilla jatkuvat. Rajoitukset pohjautuvat alueellisen koronakoordinaatioryhmän antamiin suosituksiin, Lounais-Suomen aluehallintoviranomaisen ja Turun kaupungin päätöksiin.

Uutinen 14.4.2021: Ulkoliikuntapaikat avattu 13-19-vuotiaiden ohjattuun toimintaan

Omatoimiliikunnassa edelleen kuuden hengen ryhmät

Turun kaupungin ulkoliikuntapaikoilla, pelikentillä ja skeittipaikoilla, voi omatoimisesti harrastaa liikuntaa korkeintaan kuuden hengen ryhmissä. Jos kenttä jaetaan kahtia, voi kentän kummallakin kenttäpuoliskolla olla 6 henkeä eli koko kentällä yhteensä 12. Turun kaupunki edellyttää, että kaikessa toiminnassa huolehditaan turvaväleistä ja suosittelee kohtaamisten välttämistä. 

Omatoimiliikuntaa voi ulkoliikuntapaikoilla harrastaa vain sellaisina aikoina, jolloin paikkaan ei ole myönnetty vuoroja jollekin ryhmälle.

Henkilömäärärajoitukset eivät koske huippu-urheilua, alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa ja koululiikuntaa. Ulkoliikuntapaikoille myönnetään vuoroja voimassa olevien viranomaisrajoitusten mukaisesti alle 20-vuotiaiden harrastetoimintaan sekä aikuisten huippu-urheiluun. Huippu-urheiluksi luetaan aikuisten maajoukkue-, SM- ja 1-divisioonataso harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Kaikessa toiminnassa pitää huolehtia turvaväleistä ja muiden koronatoimien toteutumisesta. Ryhmien välille ei myöskään saa syntyä kontaktia

Sisäliikuntapaikoilla rajoitukset jatkuvat 25.4. saakka

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän 13.4.2021 antaman suosituksen perusteella seuraavien rajoitusten voimassaoloa jatketaan 25.4.2021 saakka:

  • Kaikki kunnalliset sisäliikuntatilat pidetään suljettuina. Sulkeminen ei kuitenkaan koske aikuisten maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää yksilölajien ammattimaista harjoittelu- ja kilpailutoimintaa. 
     
  • Vuonna 2008 syntyneillä ja sitä nuoremmilla ryhmässä harrastaminen jatkuu koronavarotoimet huomioiden sisäliikuntatiloissa. Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien harrastustoiminta ja ryhmäliikunta on keskeytettynä sisätiloissa, kuten myös alle 20-vuotiaiden sisä- ja ulkoliikuntatiloissa toteutettava ottelu- ja kilpailutoiminta.


 

    Asiasanat: