Turun sataman Neljännellä linjalla sijaitsee vanhojen puutalojen rivistö. Siellä toimii englanninkielinen leikkikoulu Wendy House 1920-luvulla rakennetussa entisessä rautatietoimistossa. Leikkikoulun pitkäaikaisin työntekijä Jonathan Cowle on työskennellyt siellä opettajana vuodesta 1996 lähtien. 

Kun leikkikoulu muutti nykyisiin toimitiloihinsa vuonna 2011, satamaan siirtyminen mietitytti hieman Cowlea. Kodikkaan puutalon ympäristö on kuitenkin osoittautunut täydelliseksi. Leikkikoulun avautuessa aamun laivat ovat jo lähteneet, ja vastaavasti illalla leikkikoulu sulkeutuu ennen laivojen saapumista satamaan. Ydinkeskustaan pääsee helposti, ja alue itsessään on virikkeellinen. Alueen museot, jokiranta laivoineen ja Linnanpuisto ovat osa leikkikoululaisten oppimisympäristöä. 

 

Wendy Housen arkea rytmittävät juhlapäiviin liittyvät brittiläiset perinteet, ja esimerkiksi pääsiäisen suklaamunajahti on odotettu tapahtuma. Koska Wendy Housen oma piha-alue on varsin pieni, pääsiäispupua avustavilla leikkikoulun opettajilla on tapana piilottaa suklaamunat Linnanpuistoon. Vuoden 2018 suklaamunajahti oli ikimuistoinen. 

Ennen pääsiäismunajahtia menin kätkemään kaikki munat tietylle alueelle Linnanpuistossa. Oravat tulivat puista alas ja varastivat munia. Se oli hillitöntä! Ne varastivat niitä ja veivät ne ylös puihin ja ne olivat niin häpeilemättömiä ja rohkeita- Oravat olivat ikään kuin “Kyllä, meillä on teidän pääsiäismunanne”, ja lapset olivat että ”Niillä on meidän pääsiäismunamme”. Mutta onneksi oli muutama ylimääräinen pääsiäismuna, joten kaikki saivat jotain. Päätimme laittaa suklaamunat vastaisuudessa pieniin rasioihin. 

  • Kuvat: Ville Mäkilä, Turun museokeskus

Neljäs linja 3 

Näkymä Turun satamasta kohti Turun linnaa. Mansardikattoisen talon takana pilkahtaa Neljäs linja 3, nykyinen Wendy House -lastentarhan rakennus. Kuva: Yrjö Paldan 1939–1940. Turun museokeskuksen kokoelmat.
  • 1920-luvun klassismia edustavan rakennuksen on suunnitellut K.A. Lassenius Turun satamarakennustoimistosta.
  • Rakennus valmistui 1923-24 ja se nousi sataman ruoppaustoiminnan myötä 1860-luvulla syntyneelle täytemaalle.
  • Alun perin rautatietoimistoksi rakennettu puutalo remontoitiin 1980-luvulla mainostoimiston käyttöön. 
  • Viimeiset kymmenen vuotta tiloissa on toiminut päiväkoti. 
Kaupunginosa/Alue: