Maaliskuussa 2021 starttaa Turun alakoululaisille suunnattu Kotoa kouluun -toiminta. Kotoa kouluun -perhevalmentajat ovat käytettävissä, kun koulupoissaolot herättävät huolta ja perhe kaipaa kotiin tukea tilanteeseen. Koulupoissaoloja voi olla kertynyt vasta jonkin aikaa tai kertynyt jo paljon, työskentely räätälöidään jokaiselle lapselle ja perheelle sopivaksi.  

Kotoa kouluun -työskentelyn tarkoitus on auttaa lapsia palaamaan kouluun sekä lisätä vanhempien ja perheiden voimavaroja. Yhdessä lapsen ja hänen perheensä kanssa perhevalmentaja selvittää yksilöllisesti syitä koulupoissaoloihin ja auttaa näiden syiden korjaamisessa, jotta koulupoissaolot vähensivät. Perhevalmentaja yhdessä perheen kanssa tekee yhteistyötä opettajan ja muun koulun henkilökunnan kanssa, sekä mahdollisten muiden perheen kanssa työskentelevien tahojen kanssa.

Perhevalmentajaan saa yhteyden kolmella eri tavalla:

  • Huoltaja voi olla itse suoraan yhteydessä perhevalmentajaan puhelimitse.
  • Koulun henkilökunta pyytää huoltajalta luvan Wilman kautta ja on yhteydessä perhevalmentajaan puhelimitse ja luovuttaa huoltajan yhteystiedot.
  • Perheen luvalla perhevalmentaja kutsutaan mukaan koulupoissaolomallin mukaiseen MAR-kokoukseen.

Perheille toiminta on maksutonta ja täysin vapaaehtoisuuteen perustuvaa. Toiminta tapahtuu Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n alaisuudessa sekä tutkimusyhteistyössä järjestön tiedekummien kanssa.

Lisätietoja

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt

Perhevalmentajat

Asiasanat: