Viime vuonna alkaneet poikkeusolot synnyttivät myös positiivisia asioita Turun kaupunkikuvaan. Kirkkopuistoon ulottuneesta Tuomiokirkon alueen yhteisterassista tuli monelle kaupunkilaiselle kesän ehdoton suosikkipaikka. Terassitoiminta jatkuu samalla, vain hieman parannellulla konseptilla jälleen tänä kesänä.

Kaupunginhallitus päätti yhteisterassitoiminnan jatkamisesta joulukuussa. Alkuvuonna järjestetty kilpailutus ja sen pohjalta käydyt neuvottelut on nyt saatu päätökseen. Yhteisterassialueen operaattoriksi kolmelle seuraavalle kesälle valittiin Turku Food & Wine Fest Oy, joka järjesti yhteisterassin myös kesällä 2020.

Kaupunki valitsi Turku Food and & Wine Fest Oy:n kolmen laadukkaan hakijan joukosta.

- Historiallisesti arvokkaaseen miljööseen sijoittuvan terassialueen tulee kaupunkikuvallisesti istua kunnioittavasti ympäristöönsä. Samalla terassin edellytetään sisällön ja aktiivisuuden kautta tuovan paikkaan harmonisesti soveltuvaa lisäarvoa kaupunkilaisille. Voittajan valinnassa painottui ennen kaikkea tarjotun konseptin sisältö sekä terassin ja vanhankaupungin alueen välinen suhde, kertoo arviointitiimin jäsen, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

- Lisäksi valinnassa painotettiin mukana olevien ravintola- ja kahvilapalveluiden laatua ja monipuolisuutta sekä suunnitellun ohjelma- ja tapahtumatoiminnan soveltuvuutta vanhankaupungin arvokkaaseen ympäristöön, yhteysjohtaja Antti Kirkkola korostaa.

- Olemme äärimmäisen iloisia, että pääsemme jatkamaan viime kesänä aloitettua hyvää työtä Turun vanhankaupungin alueen elävöittämiseksi, kertoo operaattoriyrityksen toimitusjohtaja Samuli Pasanen.

Terassi on saanut uuden nimen

Yhteisterassi tunnetaan jatkossa nimellä Kirkkopuiston Terassi. Muutoin suuren suosion saavuttanut konsepti kaupunkilaisten olohuoneena pysyy pääosin ennallaan. Joitain muutoksia tehdään viime kesältä saadun palautteen perusteella, esimerkiksi alueen esteettömyyteen ja viihtyisyyteen panostetaan lisää.

Terassialueen ensisijainen tarkoitus on jatkossakin tarjota erilaisia makuelämyksiä turkulaisten ravintolayritysten voimin. Alueelle on tulossa sekä viime vuodelta tuttuja nimiä että uusia toimijoita. Nimet julkaistaan huhtikuun alussa, kun kaikki yrittäjät ovat selvillä. Parhaillaan haussa on vielä muutamia toimijoita.

- Tällä hetkellä etsimme erityisesti kahvilakumppania, jolta luonnistuu perinteisen kesäkahvilatoiminnan yhdistäminen kiinnostaviin ruokatuotteisiin ja iltatarjoiluun, Pasanen vinkkaa paikallisille yrittäjille.

Puistotiloista ja alueen tapahtumista pääsevät nauttimaan kaikki, sillä alueelle on viime vuoden tapaan vapaa pääsy. Ruuan ja juoman lisäksi puistoon on kesän mittaan suunnitteilla erilaisia musiikkitapahtumia kuten jazz-iltoja sekä ruoka-, design- ja second hand -tapahtumia. Tuomiokirkon alueella järjestetään myös DBTL-festivaali kesällä. Kirkkopuiston terassi ja DBTL tulevat tekemään yhteistyötä pidennetyn viikonlopun 29.–31.7.2021 ajan.

Yhteisterassin on tarkoitus avautua toukokuussa. Tämänhetkinen koronatilanne asettaa myös omat vaatimuksensa alueen järjestelyihin ja alueella tullaan kiinnittämään erityistä huomiota turvalliseen ja terveelliseen toteutukseen.