Turun kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa myös tänä keväänä taloyhtiölle, senioritaloille ja asumispalveluyksiköille maksuttomia parvekejumppia.

Tilaa jumppa liikuntapalveluista

Kaipaatko sinä, naapurisi tai kenties isovanhempasi pientä piristystä päivään? Ilmianna kerrostalo, jonka asukkaat hyötyisivät tästä palvelusta. Ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse ja sovi käytännön järjestelyistä:

Kuka tahansa voi tilata liikunnanohjaajan ohjaamaan ikääntyneille puolen tunnin helpon parvekejumpan. Viime keväänä parvekejumpat ilahduttivat iäkkäitä ympäri Turkua.

Liikkuminen kotioloissa on nyt erityisen tärkeää

Liikkuminen on ikääntyneille erityisen tärkeää tällä hetkellä, sillä viime keväästä saakka jatkunut koronaepidemia on vähentänyt heidän liikkumistaan huomattavasti. Liikkumisen määrän väheneminen heikentää myös liikkumiskykyä.

– Vaikka liikuntapaikat olivat viime kesänä ja syksynä auki, ei liikuntapaikoille tai harrastusten pariin uskallettu lähteä samalla volyymilla kuin ennen epidemiaa, toteaa projektipäällikkö Saija Kultala Turun kaupungin liikuntapalveluista.

Poikkeusolojen seurauksena myös monet liikkumista sisältävät arkirutiinit ovat vähentyneet ja muu paikallaan olo ja istuminen on saattanut lisääntyä. Ikääntyneille erityisen tärkeä lihasvoimaharjoittelu on tällä hetkellä haastavampaa kuntosalien ollessa kiinni. Kotioloissa voi kuitenkin yksinkertaisilla jumppaliikkeillä ylläpitää lihasvoimaa ja tasapainoa.

Liikuntaa, mielen virkistystä ja tietoa palveluista samalla kertaa

– Parveketempausten avulla halutaan tuoda liikunnan mahdollisuuden lisäksi hyvää mieltä ja tietoa iäkkäiden arkeen tinkimättä koronarajoituksista. Jumppaa tehdään yhdessä ja hymyt leviävät parvekkeelta toiselle. Sitä on mahtavaa katsoa, kertovat projektityöntekijät Satu Järvenpää ja Sanna Nurmi Turun Lähimmäispalveluyhdistyksestä.

Parvekejumppien yhteydessä jaetaan senioreille tietoa eri järjestöjen, Turun kaupungin ja muiden tahojen tarjoamista erilaisista neuvonta- ja turinanumeroista sekä tekemisen vinkeistä.

Turun kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa parvekejumpat yhteistyössä Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n Liikkuvan resurssikeskuksen kanssa. Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry sekä Turun kaupungin kulttuuripalvelut tuovat osaan jumpista mukaan elävää musiikkia, ehkä saadaan aikaan jopa yhteislaulua parvekkeelta käsin.

Tilaukset 15.3. alkaen 

Parvekejumppia voi tilata 15.3. alkaen Turun kaupungin liikuntapalveluista joko sähköpostitse tai puhelimitse ja sopia käytännön järjestelyistä liikuntapalveluvastaava Lilja Öhmanin kanssa: lilja.ohman@turku.fi, p. 050 554 6218. Vinkkejä toivotaan myös paikoista, joihin kaivataan ruotsinkielisiä jumppia. Jumppia järjestetään ainakin huhtikuun loppuun asti, tarvittaessa pidempään.

 

Asiasanat: