Millaisia palveluja Turusta löytyy opiskelijoille? Opiskelijan palveluiden pop up -kiertueella Turun palvelut kaappaavat kukin vuorollaan Study in Turku -Instagram-tilin päiväksi ja vastaavat seuraajien kysymyksiin.

Tukenasi ry:n kotisivut

Study in Turku Instagramissa

Opiskelijan palveluiden pop up -somekiertueella on mukana opiskelijoille palveluja tuottavia tahoja. Maanantaina 15.3.2021 esittäytymisvuorossa on Tukenasi ry:n Oma Koutsi -palvelu. Ota siis Study in Turku -Instagram-tili silloin seurantaan!

Oma Koutsi auttaa nuorta työelämä- ja opiskeluasioissa

Tukenasi ry:n Oma Koutsin vapaaehtoiset tarjoavat yksilöllistä valmennusta työ- ja opiskeluteemoihin 17-29-vuotiaille. Jokainen nuori saa oman koutsin, jonka kanssa asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet.

Koutsi auttaa tavoitteiden saavuttamisessa harjoitellen yhdessä nuoren kanssa työssä ja opiskelussa tarvittavia taitoja, nostaen esiin nuoren osaamista sekä vahvistaen luottamusta tulevaisuuteen.

– Tuki on viikoittaista ja arkeen jalkautuvaa, konkreettista yhdessä tekemistä ja uusien asioiden oppimista, luotettavan aikuisen tukea, tsemppausta ja uskoa nuoren osaamiseen, kertoo Oma Koutsi -toiminnan vastaava koordinaattori Liisa Love Tukenasi ry:stä.

Tavoitteena esimerkiksi opintojen eteneminen

Tavoitteena valmennuksessa voi olla esimerkiksi jumittuneiden opintojen eteneminen, päättötöiden tekeminen, opinnoista valmistuminen sekä ensimmäisen työpaikan löytäminen. Käytännössä koutsaus voi olla sitä, että tehdään yhdessä viikkosuunnitelmia ja opiskeluun liittyviä tehtäviä, pilkotaan isompia opintokokonaisuuksia pienempiin osiin, harjoitellaan työnhakua ja käydään tutustumassa palveluihin.

– Koutsin kanssa voi myös jutella fiiliksistä ja miettiä, miten pääsisi ajoissa kouluun aamulla. Valmennukseen voi kuulua myös sosiaalisten taitojen harjoittelua käymällä vaikkapa kahvilla tai tutustumassa erilaisiin harrastuksiin, Love listaa.

Koutsi ja nuori tapaavat toisiaan noin kerran viikossa ja ovat lisäksi säännöllisesti yhteydessä puhelimitse.

Etenemistä pienin askelin

Tukenasi ry:lle tärkeitä arvoja ovat vapaaehtoisuus, yksilöllisyys, konkreettisuus ja luotettavuus. Oma Koutsi -toiminnalla yhdistys haluaa auttaa nuoria löytämään omat unelmansa ja hyvän arjen ainekset.

– Uskomme etenemiseen pienin askelin, jolloin onnistumisia voi nähdä ja juhlia pitkin matkaa, Love kuvailee.

Toiminta on ammatillisesti ohjattua, ja vapaaehtoiset valitaan ja koulutetaan huolellisesti. Lisäksi jokaista koutsisuhdetta seurataan säännöllisesti.

Instagram-tilikaappauksessa pääset kuulemaan lisää Oma Koutsi -toiminnasta. Voit myös kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä palveluun liittyen. Tukenasi ry:n asiantuntija vastaa päivän aikana tulleisiin kysymyksiin.