Neulo ikioma kissa yksivärisenä, monivärisenä tai vaikka raidallisena. Tai neulo samantien monta ja vaikka kaverillekin.

Ohje

Lähes mikä tahansa lanka käy hyvin. Kuvan musta ”pääsiäisnoitakissa” on neulottu pörröisestä polyamidilangasta, elikkä nylonlangasta.

Nylon oli 1950-luvulla uusi materiaali ja sitä käytettiin sukissa, paidoissa, verhoissa ja jopa lakanoissa. Helppohoitoisuus oli siihen aikaan valttia. Helppo pestä, ei rypistynyt eikä tarvinnut silitystä. Materiaalin miinuspuolet eivät haitanneet.

Ja kissasta vielä - maaseudulla kissa oli ja on todella tärkeä asukas, myös Kuralan Kylämäessä.

Muuan tarpeellinen olento

Maalaistalossa tarvitaan monenlaisia taitajia. Edes maamieskoulun käynyt isäntä ei yksin selviydy jokaisesta tehtävästä. Sadon, rehujen ja ruokavarastojen suojelu vahinkoeläinten tuhoilta oli erään nelijalkaisen erityisosaajan heiniä. Ja saattaapa jollakin maatilalla näin olla yhä edelleen.

Tällä hyvin tarpeellisella työntekijällä oli pääsy kaikkiin tilan rakennuksiin, myös lukittujen ovien taakse. Juuri sopivan kokoinen luukku aitan, tallin, ladon ja navetan ovessa takasi kulkuoikeuden hiirien ja rottien saalistajalle, joka vapaa-aikoinaan viihdytti talonväkeä suloisella olemuksellaan ja herttaisella kehräämisellään.