Noin 70 koronaan sairastunutta kansainvälistä vaihto-opiskelijaa on määrätty tai tullaan määräämään eristykseen ja vajaa parisataa altistunutta asetettu tai tullaan asettamaan karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä.

Vaihto-opiskelijoiden koronatartuntavyyhdin laajuus paljastui Turussa keskiviikkona 17.3. Tämänhetkiset tartuntamäärät tulevat todennäköisesti vielä kasvamaan, sillä Turun kaupungin tartuntatautiviranomaiset selvittävät tartuntaketjuja edelleen. Myöskään tarkka altistuneiden määrä ei ole vielä tiedossa.

– Tartuntatilanne on erittäin hankala, sillä vaihto-opiskelijat ovat liikkuneet hyvin aktiivisesti, heillä on paljon keskinäisiä kontakteja ja he asuvat yhteisasunnoissa, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi toteaa.

Turun kaupunki on jättänyt perjantaiaamuna 19.3. virka-apupyynnön Lounais-Suomen poliisille karanteenien ja eristyksien noudattamisen valvomiseksi.

Valvontaan liittyvistä käytännön toimista tiedotetaan erikseen.

Opiskelijoiden asuntoloihin on annettu ohjeet epidemian ajaksi

Opiskelijat opiskelevat ainakin Turun yliopistossa ja Turun ammattikorkeakoulussa, ja he asuvat yhteisasunnoissa Ylioppilaskylässä, Varissuolla ja Luolavuoressa.

Opiskelijoille on annettu ohjeet epidemian ajaksi.

– Eristys ja karanteeni ovat tartuntalain mukaisia määräyksiä, joita tulee noudattaa, Peltoniemi muistuttaa.

Kaupunki toimittaa ruoka-apua opiskelijoille

Opiskelijoille on toimitettu kotiin tietoa mm. siitä, mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat sekä toimintaohjeet koronaan sairastuneelle.

Turun kaupunki järjestää heille ruoka-apua ja hygieniatarvikkeita koko karanteenin ajan. Ruoka-apu on ruokakassillinen peruselintarvikkeita. Ensimmäiset ruokakassit toimitetaan opiskelijoiden kotioville jo tänään. Seuraavat ruoka-apukassit jaetaan opiskelijoille heti alkuviikosta.

Mikäli tarkoitettu ruoka-apu ei ole saavuttanut opiskelijaa, asiasta voi olla yhteydessä sähköpostitse: manu.jalonen@turku.fi. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä tilanteissa voi olla yhteydessä sosiaalipäivystykseen, jossa tilanne arvioidaan ja tarvittaessa järjestetään akuutti elintarvikeapu. Sosiaalipäivystys palvelee 24/7 numerossa p. (02) 262 6003.

Asiasanat: