Turun kaupunki yhdessä muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa osallistuu keskiviikkona 24.3. klo 13.00 Suomen aikaa pidettävään minuutin kestävään hiljaiseen hetkeen, jolla kunnioitetaan yli vuoden kestäneen koronapandemian uhreja.

Aloitteen minuutin hiljaiseen hetkeen on tehnyt Eurocities-kaupunkiverkosto, johon kuuluu Turun lisäksi 190 kaupunkia 39 maassa, yhteensä 130 miljoonaa ihmistä. Kaupunkiverkoston puheenjohtaja on Dario Nardella, joka toimii myös Turun ystävyyskaupungin Firenzen pormestarina.

”Olemme nyt taistelleet vuoden pandemiaa vastaan, ja sinnikkyyttä ja jaksamista vaaditaan meiltä kaikilta edelleen. Eurocities-kaupunkiverkoston aloite osoittaa sitä, että Euroopan kaupungit tukevat toisiaan ja asukkaitaan. Pyydän kaupungin työntekijöitä ja kaupunkilaisia osallistumaan hiljaiseen minuuttiin mahdollisuuksiensa mukaan keskiviikkona. Kunnioitetaan pandemian uhreja yhdessä”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

”Eurooppa tarvitsee yhteisen hetken, jolloin pohtia tapahtunutta. Pysähdytään hetkeksi suremaan menehtyneitä ja kunnioittamaan niitä, jotka kärsivät pandemian vaikutuksista. Samalla se on tilaisuus pohtia omaa elämäämme ja pitää hetken tauon jokapäiväisistä ponnisteluista”, sanoo Eurocitiesin puheenjohtaja, Firenzen kaupunginjohtaja Dario Nardella.

Emme voi tällä hetkellä järjestää yhteisiä tapahtumia paikan päällä, joten jokainen voi viettää tämän hiljaisen hetken yksinään. Eurocities järjestää myös livelähetyksen, jossa paikalla on Eurocitiesin puheenjohtaja Dario Nardella osoitteessa: https://eurocities.eu/latest/a-minute-of-silence-for-europe/

”Kutsun kaikki mukaan hiljentymään hetkeksi yhdessä ja samalla löytämään yhdessä uutta voimaa”, Nardello sanoo.

 

Eurooppalaisten kaupunkien minuutin hiljaisuus koronauhrien kunnioittamiseksi

Keskiviikkona 24.3. klo 13.00 (Suomen aikaa)

Livelähetyksen linkki: https://eurocities.eu/latest/a-minute-of-silence-for-europe/

Asiasanat: