Tee Kylämäen herkulliset ja helpot sitrusmakeiset itse.

Ohje

  • 4 sitrushedelmää, vettä
  • 2 dl sokeria, 3 rkl vettä
  • (100 g suklaata)

Pese hedelmät hyvin, kuori ja poista kuoren valkoinen osa mahdollisimman tarkoin. Leikkaa kuoret n. ½ cm levyisiksi suikaleiksi. Keitä suikaleita 20 minuuttia väljässä vedessä. Vaihda vesi ja keitä vielä toiset 20 minuuttia. Kaada vesi pois.

Keitä sokerivesi, laita suikaleet siihen ja keitä 20 minuuttia.

Nosta suikaleet vähän jäähtyneestä liemestä yksitellen voipaperille, johon on ripoteltu sokeria. Kun suikaleet ovat vielä hieman tahmeita, kierittele ne hienossa sokerissa ja aseta vielä paperille kuivumaan.

Kuivan karamellin pään voi kastella sulaan suklaaseen.

Keitinliemen voi käyttää kakkuihin tai jälkiruokiin.

Asiasanat: