Turun kaupunki tehostaa ulkoliikuntapaikkojen käytön seurantaa Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän suositusten perusteella.

Turun kaupunki ottaa vartiointiliikkeen tueksi seuraamaan ulkoliikuntapaikkojen käyttöä. Turun kaupungin ulkoliikuntapaikoilla, pelikentillä ja skeittipaikoilla, voi omatoimistesti harrastaa liikuntaa korkeintaan kuuden hengen ryhmissä. Jos kenttä jaetaan kahtia, voi kentän kummallakin kenttäpuoliskolla olla 6 henkeä eli koko kentällä yhteensä 12. Turun kaupunki edellyttää, että kaikessa toiminnassa huolehditaan turvaväleistä ja suosittelee kohtaamisten välttämistä. 

Ei koske huippu-urheilua ja lasten vuoroja

Henkilömäärärajoitukset eivät koske huippu-urheilua, lasten harrastustoimintaa ja koululiikuntaa. Ulkoliikuntapaikoille myönnetään vuoroja voimassa olevien viranomaisrajoitusten mukaisesti vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastetoimintaan sekä aikuisten huippu-urheiluun. Huippu-urheiluksi luetaan aikuisten maajoukkue-, SM- ja 1-divisioonataso harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Kaikessa toiminnassa pitää huolehtia turvaväleistä ja muiden koronatoimien toteutumisesta. Ryhmien välille ei myöskään saa syntyä kontaktia. 

Monipuolisia ulkoliikuntamahdollisuuksia tarjolla runsaasti 

Turku tarjoaa runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia ulkona. Pyörätiet ja kuntoreitit ovat jo monin paikoin kunnossa ja polutkin sulaneet talven jäljiltä. Frisbeegolf-radat ja ulkokuntoilulaitteet ovat kaikkien käytettävissä. Kulttuurikuntoilureiteillä voi ulkoiluun yhdistää kulttuuria. Reittikartoista on myös mobiilivaihtoehdot.  
Kaikkien liikuntapaikkojen käyttäjien tulee noudattaa voimassa olevia määräyksiä ja linjauksia mm. turvaväleihin, kokoontumisrajoituksiin ja omaan terveydentilaansa liittyen.

Lisätiedot: