Turun kansainvälisten opiskelijoiden koronatartuntaryppäässä on todettu maanantain jälkeen parikymmentä uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on tämänhetkisen tiedon mukaan yhteensä 100 kappaletta. Tilanne Turussa on kaiken kaikkiaan hankala.

Viime viikolla paljastuneen kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden tartuntaryppään jäljitystyö jatkuu edelleen. Jäljitysresursseja on lisätty Turun kaupungilla, ja jäljitysviivettä on saatu näin kurottua umpeen. Kaikkiaan ryppäässä on todettu nyt 100 tartuntaa viikolta 10 lähtien. Altistumisia on tiedossa noin 160.

– Meillä on haastavat ajat edessä, eikä koronatilanne ole laantumassa. Kaikki mahdolliset toimet siis tarvitaan tilanteen hillitsemiseksi, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungilta.

Turussa on tehty erittäin paljon toimia tilanteen saamiseksi hallintaan yhteistyössä korkeakoulujen, sairaanhoitopiirin, poliisin ja muiden viranomaisten kanssa.

Opiskelijoiden karanteenit ja eristykset kestävät yksilöllisesti arvioidun ajan. Vartioliikkeiden suorittama vartiointi jatkuu Ylioppilaskylässä sekä Luolavuoren ja Varissuon opiskelija-asuntokohteiden ympäristössä. Vartioinnilla varmistetaan, että opiskelijoiden kokoontumisia ei ole, ja että yhteiset tilat pysyvät kiinni. Vartiointi jatkuu maaliskuun loppuun ja siitä eteenpäin tarvittaessa.

Koronantorjuntabussi testaa viikonloppuna Yo-kylässä

Koronantorjuntabussi tarjoaa opiskelijoille koronatestejä tulevana viikonloppuna 27.–28.3. klo 11–17. Bussi palvelee osoitteessa Inspehtoorinkatu 3 C. Bussissa pääsee maksuttomaan koronavirustestiin ilman erillistä lähetettä.

Varotoimia lisätty kouluissa

Opiskelijoiden tartuntavyyhti on heikentänyt koronatilannetta koko Turun seudulla. Tartuntoja on tällä hetkellä runsaasti myös Pansiossa, Halisissa, Varissuolla ja Lausteella. Lähiöihin lisätään edelleen laajaa koronaviestintää eri väylien kautta. Näillä alueilla on myös helppo päästä testiin ilman lähetettä.

Koronavarotoimia on lisätty Turun kouluissa entisestään. Yläkoulut ja toinen aste jatkavat etäopetuksessa 5.4. asti. Lausteen koulu on siirtynyt laajojen altistumisten ja karanteenijaksojen vuoksi kokonaan etäopetukseen ajalle 24.3.–5.4.

Lisäksi maskisuositus on käytössä myös alakouluissa. Maskien käytön odotetaan vähentävän altistumisia koronavirukselle kouluissa.

Koronatestipisteet palvelevat alueilla, joilla eniten tartuntoja

Koronatestipisteet sijaitsevat alueilla, joilla on eniten koronatartuntoja. Niissä turkulaiset tai Turussa asuvat voivat käydä testissä arkipäivinä ilman lähetettä.

Varissuon terveysaseman testipiste palvelee turkulaisia ja Turussa asuvia ma–pe klo 9–11 ja 12–14.

Koronantorjuntabussi tarjoaa testausta arkisin seuraavasti:

  • Halinen, Huudi (os. Gregorius IX:n tie 8): ma–pe klo n. 9.30–11.00
  • Perno/Pansio (os. Hyrköistentie 26): ma–pe klo 12.00–14.00

Halisissa ja Perno/Pansiossa koronantorjuntabussi palvelee vain turkulaisia ja Turussa asuvia. Lähikuntalaisten tulee kääntyä oman kuntansa tai Tyksin testauspisteiden puoleen.

Asiasanat: