Turun rakennus- ja lupalautakunta on aloittamassa rakennusjärjestyksen mukaiset ympäristökatselmukset. Katselmukset tehdään huhtikuun aikana ja niiden painopiste on kaupungin läntisillä alueilla. Tarvittaessa katselmuksia tehdään myös muilla alueilla.

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset. Rakennus ei saa myöskään aiheuttaa ympäristöhaittaa eikä rumentaa ympäristöä. Myös rakennusjärjestyksessä on useita eri säännöksiä, joissa kiinteistöjen käytölle asetetaan vaatimuksia.

Katselmukset suoritetaan sen arvioimiseksi ovatko kiinteistöt siinä kunnossa kuin säännökset edellyttävät. Tarvittaessa kiinteistön haltijalle voidaan antaa kehotus ryhtyä kunnostus- tai siistimistoimenpiteisiin.

Rakennusvalvonnalle voi ilmoittaa havaituista epäkohdista kaupungin palautepalvelun kautta tai puhelimitse (02 262 4444) tai sähköpostilla (rakennusvalvonta@turku.fi).

Asiasanat: