Vaikka koronaepidemia onkin muuttanut työllisyystilannetta, työpaikkoja on edelleen sankoin joukoin avoinna. Tähän listaan on kerätty sekä työpaikkasivustoja että työllistymiseen liittyviä vinkkejä. Näillä neuvoilla voit löytää myös piilotyöpaikkoja.

Ota yhteyttä:

Työpisteen palvelut

Työpiste auttaa ja neuvoo työllistymisessä. Työnhakuun ja työvoiman saatavuuteen liittyvät palvelut ovat maksutta työnhakijoiden ja yritysten käytössä. Uraohjaajat auttavat laittamaan työnhakupaperit kuntoon ja heidän kanssaan voi harjoitella vaikkapa työhaastattelutilannetta. Turun kaupunki tarjoaa ForeAmmatti-palvelun kuntalaisilleen ilmaiseksi. Sen avulla sinulla on mahdollisuus tulla valituksi avoinna olevaan piilotyöpaikkaan, jota et muualta löydä. 

Turun kaupungilla on vuosittain satoja tuetun työllistämisen paikkoja. Työt ovat avustavia tehtäviä, eikä kokemusta välttämättä tarvita. Tarkoituksena on parantaa omaa tilannetta työmarkkinoilla esimerkiksi kartuttamalla työkokemusta. Työaika on pääsääntöisesti 85 % täysimääräisestä työajasta ja jakson kesto 8 kuukautta. Jos olet ollut pitkään työttömänä tai olet alle 30-vuotias, ota yhteyttä tukityotiimi@turku.fi.

Sesonkityöt ja kesätyöpaikat 

Julkinen sektori

Henkilöstöpalveluyritykset

Henkilöstöpalveluyritykset täyttävät piilotyöpaikkansa usein omista työnhakijarekistereistään. Näihin kannattaa ehdotomasti käydä rustaamassa tietonsa. Henkilöstöpalveluyritysten sivuilla kannattaa muutenkin seikkailla, sillä monet ilmoittelevat vapaana olevia paikkojaan aivan avoimesti. 

Sosiaalinen media

Facebook, LinkedIn ja Twitter ovat pullollaan erilaisia työhön liittyviä ryhmiä. Löydät niitä esimerkiksi hashtageilla #työpaikat, #rekry, #duunit, #työnhaku, #työ, #somerekry jne. Kun löydät sopivan ryhmän, kerro osaamisestasi ja myös siitä, millaista työpaikkaa haet. Pidä sopivasti meteliä itsestäsi, mutta älä ammu yli. Heitä verkkosi seuraajille ja kavereillesi. Jos sinulla on Facebookissa 100 kaveria, joista jokaisella on 100 kaveria, sinulla on ihan kiva verkosto jo ulottuvilla. Voit julkaista päivityksenä oman työnhakuilmoituksen tai CV:n, joku voi hyvinkin kiinnostua.

Esimerkkinä muutama Facebookissa oleva ryhmä: 

Isot työpaikkasivustot

Näitä on useita erilaisia. Jos olet laiska selailemaan, laita ainakin työpaikkavahti päälle, joka ilmoittaa sinulle, kun kriteerisi täyttävä työpaikka tulee hakuun. 

Yritysten omat rekrysivut

Suuremmilla yrityksillä on omat rekrysivut, joissa työpaikat ilmoitetaan. Usein niiden kautta voi jättää myös avoimen hakemuksen. Jos paikkaa ei löydy, etsi jostain sopiva sähköpostiosoite. Ja aina voit kävellä ihan fyysisesti ovesta sisään, vanhassa on edelleen hyvä vara. 

For internatiol seeker

Hyvin työllistävät alat

Pidä erityisen tarkasti näitä silmällä, lue uutisia ja haistele mahdollisuuksia: terveydenhoitoon, vanhuspalveluihin, logistisiin tehtäviin ja rakennusalalle aukeaa päivittäin useita uusia paikkoja.

Muita

  • Varhaisjakeluun haetaan lehdenjakajia koko ajan.
  • Biila Go. Kiinnostaako autojen siirtely? Ota toimeksianto ja siirrä auto asiakkaan pihalta autoliikkeeseen.
  • Wolt. Ruokalähetiksi?
  • Foodora. Ruokalähetiksi?