Opiskelijan palveluiden pop up -kiertueella opiskelijan palvelut kaappaavat kukin vuorollaan Study in Turku -Instagram-tilin päiväksi ja vastaavat seuraajien kysymyksiin. Seuraavana esittäytymisvuorossa on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö Nyyti ry.

NYYTI RY NETISSÄ

NYYTI RY INSTAGRAMISSA

Opiskelijan palveluiden pop up -somekiertueella on mukana opiskelijoille palveluja tuottavia tahoja. Maanantaina 12.4.2021 esittäytymisvuorossa on Nyyti ry, jonka sydämen asiana on opiskelijoiden mielenterveyden ja opiskelukyvyn edistäminen. Ota siis Study in Turku -Instagram-tili silloin seurantaan!

Tietoa, tukea ja toimintaa

Nyyti ry on valtakunnallinen järjestö, joka tarjoaa opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvoinnin tukemiseksi ja opiskelussa jaksamiseen.

Lisäksi Nyyti tekee vaikuttamistyötä mielenterveysystävällisen opiskeluarjen puolesta ja mielenterveysongelmien normalisoimiseksi. Järjestö haluaa varmistaa, että huomisen työelämässä ja yhteiskunnassa riittää hyvinvoivia tekijöitä.

Ryhmächatteja, podcasteja ja elämäntaito-oppia

Nyytillä on monenlaisia palveluja ja toimintaa pääasiassa verkossa, joten se on kaikkien saatavilla asuinpaikasta riippumatta. 

Nyyti tarjoaa esimerkiksi tätä kaikkea:

  • Ryhmächatit vaihtuvista teemoista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
  • Nyytitalk-keskustelulähetykset YouTubessa
  • Nyyticast-podcastit esimerkiksi Spotifyssa ja Soundcloudissa
  • Mielellä on väliä! -blogi
  • Omakohtaiset tarinat opiskelijoiden elämään ja hyvinvointiin liittyen – voit kertoa myös oman tarinasi
  • Opi elämäntaitoa -tietopankki
  • Nettiryhmät
  • Elämäntaitokurssi itsenäisenä verkkokurssina
  • Vapaaehtoistoiminta
  • Uutiskirje

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 22. huhtikuuta

Nyyti on mukana järjestämässä myös vuosittaista Opiskelijoiden mielenterveyspäivää, jota vietetään tänä vuonna 22. huhtikuuta. Päivän tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan etänä mielen hyvinvoinnin puolesta.

Teemapäivän ympärillä kampanjoidaan sosiaalisessa mediassa kahden viikon ajan 12. – 23.4.2021. Kampanjan teemana on tänä vuonna "osallisuus ja oikeus apuun". Tavoitteena on vahvistaa ajatusta, että kaikki ihmiset ovat avun arvoisia ja rohkaista opiskelijoita hakemaan apua sitä kaivatessaan. Kampanjaan liittyy sosiaalisen median haaste, johon voi osallistua jakamalla omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan avun hakemista. Kampanjan avainsana on #AvunArvoinen.

Instagram-tilikaappauksessa pääset kuulemaan lisää Nyytin toiminnasta. Voit myös kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä toimintaan liittyen. Järjestön työntekijä vastaa päivän aikana tulleisiin kysymyksiin.