Turun kaupungin kardiologian ja reumatologian toiminnot on yhdistetty Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin 1.4. alkaen. Osa Turun kaupungin sairaalapalveluiden henkilöstöstä ja laitteista siirtyi sairaanhoitopiiriin liikkeenluovutuksella. Toiminta jatkuu toistaiseksi Turun kaupunginsairaalan tiloissa.

Tavoitteena on yhdenmukaistaa toimintamallia ja parantaa sekä turvata tutkimuksen ja hoidon saatavuus.

Muutos liittyy sote-uudistuksen tavoitteisiin, joiden mukaisesti Turun kaupungin ja VSSHP:n erikoissairaanhoitoa on pyritty yhdistämään toiminnan sujuvoittamiseksi ja päällekkäisyyksien poistamiseksi. Kardiologian ja reumatologian osalta valmistelut on aloitettu jo vuonna 2015.

Jatkossa Turun kaupunki ohjaa alojen konsultaatiot ja lähetteet Tyksin toimialueelle muiden alueen kuntien tavoin.

Erityisesti kardiologiassa hoitojonot ovat olleet pitkiä. Toiminnan siirtyessä sairaanhoitopiirille hoitojonoja ei pystytä välittömästi purkamaan, vaan se vienee jonkin aikaa. Tämän jälkeen potilaat pystytään hoitamaan normaalityönä. Reumatologiassa yhdistymisellä ei ole arvioitu olevan kovin suurta vaikutusta nykyiseen sairaanhoitopiirin toimintaan.

Tyksin uusien suoritteiden määräksi on yhdistymisen myötä ja toiminnan vakiinnuttua arvioitu kardiologiassa 9000 ja reumatologiassa 3700 poliklinikkakäyntiä vuodessa.