Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän antamalla suosituksella ja Turun kaupungin linjauksella 13–19-vuotiaiden harjoitusvuorojen keskeytys ulkotiloissa päättyi 13.4. Ohjattu harrastustoiminta ulkoliikuntapaikoilla on nyt sallittua kaikille alle 20-vuotiaille.

Harjoittelu pitää toteuttaa koronaturvallisuudesta huolehtien, ilman lähikontaktia. Liikuntapalvelut on yhteydessä vuoron varanneisiin käyttäjiin. 13–19-vuotiaiden ulkoliikuntavuorot ovat käytössä 14.4. alkaen.

Kaupungin ulkoliikuntakenttiä käytetään ensisijaisesti varatuilla vuoroilla, ja kenttien ollessa vapaana niitä voi käyttää ilman varausta. Pukuhuoneet ovat edelleen suljettuna.

Turun kaupungin liikuntapalvelut muistuttaa, että aikuisilla on edelleen suuri vastuu. Aikuisten on pidettävä tiukkaa koronakuria omassa toiminnassaan, jotta lasten ja nuorten ulkoliikuntavuoroja ei jouduta uudelleen keskeyttämään. Aikuisten pitää edelleen pidättäytyä pelaamisesta ja lähikontakteista.

Omatoimiliikunnassa edelleen kuuden hengen ryhmät

Turun kaupungin ulkoliikuntapaikoilla, pelikentillä ja skeittipaikoilla, voi omatoimisesti harrastaa liikuntaa korkeintaan kuuden hengen ryhmissä. Jos kenttä jaetaan kahtia, voi kentän kummallakin kenttäpuoliskolla olla 6 henkeä eli koko kentällä yhteensä 12. Turun kaupunki edellyttää, että kaikessa toiminnassa huolehditaan turvaväleistä ja suosittelee kohtaamisten välttämistä.

Omatoimiliikuntaa voi ulkoliikuntapaikoilla harrastaa vain sellaisina aikoina, jolloin paikkaan ei ole myönnetty vuoroja jollekin ryhmälle.

Henkilömäärärajoitukset eivät koske huippu-urheilua, alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa ja koululiikuntaa. Ulkoliikuntapaikoille myönnetään vuoroja voimassa olevien viranomaisrajoitusten mukaisesti alle 20-vuotiaiden harrastetoimintaan sekä aikuisten huippu-urheiluun. Huippu-urheiluksi luetaan aikuisten maajoukkue-, SM- ja 1-divisioonataso harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Kaikessa toiminnassa pitää huolehtia turvaväleistä ja muiden koronatoimien toteutumisesta. Ryhmien välille ei myöskään saa syntyä kontaktia. 

Sisäliikuntapaikoilla rajoitukset jatkuvat 25.4. saakka

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän 13.4.2021 antaman suosituksen perusteella seuraavien rajoitusten voimassaoloa jatketaan 25.4.2021 saakka:

  • Kaikki kunnalliset sisäliikuntatilat pidetään suljettuina. Sulkeminen ei kuitenkaan koske aikuisten maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää yksilölajien ammattimaista harjoittelu- ja kilpailutoimintaa. 
     
  • Vuonna 2008 syntyneillä ja sitä nuoremmilla ryhmässä harrastaminen jatkuu koronavarotoimet huomioiden sisäliikuntatiloissa. Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien harrastustoiminta ja ryhmäliikunta on keskeytettynä sisätiloissa, kuten myös alle 20-vuotiaiden sisä- ja ulkoliikuntatiloissa toteutettava ottelu- ja kilpailutoiminta.