Kevät on tullut, kun Aurajoen venepaikkoja on alettu paaluttaa. Paalut maalataan perinteiseen tapaan venetsiansinisiksi. Jokirannan venepaikat on vuokrattu, mutta Lauttarannan ja Uittamon venesatamissa on vielä tilaa.

Dronekuva 14.4.2021: Ari-Pekka Joensuu, Kaupunkiympäristötoimiala

Jokeen laitetaan noin 145 veneen peräpaalut viiteen eri paikkaan vierasvenesataman ja Tuomiokirkkosillan välille. Paalut maalataan venetsiansiniseksi vedenpinnan yläpuolelta. Työn pitäisi olla valmista ensi viikon lopulla ja venepaikat käytössä viimeistään vappuna.

Sininen väri Turun messuilta

Kaikkien aikojen ensimmäiset Turun messut järjestettiin Samppalinnanmäellä vuonna 1929. Ne olivat 700-vuotisjuhlia viettävän kaupungin päätapahtuma, jonka arkkitehdeiksi saatiin Alvar Aalto ja Erik Bryggman.

- Venetsiansininen väri on peräisin Erik Bryggmanin ja Alvar Aallon ideasta. He suunnittelivat Turun messujen ulkoasun Samppalinnanmäellä sekä mainostorneja kaupungille ja venepaalut Venetsian mallin mukaan sinisiksi, kertoo kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari Kaupunkiympäristötoimialalta.

Venepaikkoja vuokrattavissa Uittamolla ja Lauttarannassa

Turun kaupungilla on Aurajoessa 98 vuokrattavaa venepaikkaa. Kaikki paikat on vuokrattu kesäksi 2021. Veneen saa vielä laituriin kaupungin venesatamissa. Uittamon venesatamassa on 72 vapaata paikkaa ja Lauttarannassa 119 paikkaa (tilanne 14.4.) Satamissa on sähköportit. Venepaikkoja voi varata ja maksaa Varauspalvelussa, jossa vapaita paikkoja voi selata satamittain ja veneen mittojen mukaan.

Vene kiekkopaikalle

Veneen voi jättää veneparkkiin Aurasillan pieleen, kummallekin rannalle. Pysäköinti on maksutonta kolmen tunnin ajan, kunhan käyttää pysäköintikiekkoa.  

Venepaikkojen sähköinen varauspalvelu

www.turku.fi/venepaikat

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: