Tuomiokirkolle avautuu pop-up -pyhiinvaelluskeskus, joka tarjoaa tietoa suomalaisista pyhiinvaellusreiteistä ja toimii kohtauspaikkana kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kesäksi Turun tuomiokirkon yksi kappeleista, Pormestarin kuori, muuntuu pop-up-pyhiinvaelluskeskukseksi. Keskukseen kootaan monipuolisesti tietoa pyhiinvaelluksesta, suomalaisista reiteistä ja palveluista reittien varrella. Sinne voi tulla viipymään ja viihtymään yhdessä tai yksin. Se toimii myös henkilökohtaisen hiljentymisen paikkana. Tapahtumia ja tilaisuuksia tuotetaan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Tuomiokirkon kivijalan Domcafé toimii kahvilayhteistyössä, ja isompaan nälkään syötävää löytyy muun muassa Kirkkopuiston terassin ravintoloista.

- Olen todella iloinen, että pop-up-keskus saadaan kesäksi juuri Tuomiokirkkoon, iloitsee pyhiinvaellushankkeen projektipäällikkö Annastiina Papinaho.

- Turun tuomiokirkko on kulttuurihistoriallinen aarreaitta ja erityisen merkittävä pyhiinvaelluskohde Suomessa. Pyhiinvaellus taas on ikiaikaista perinnettä, mikä kuitenkin elää jatkuvasti tässä ajassa. Matkalle lähtevät erilaiset ihmiset hyvin erilaisista syistä. Onkin hienoa päästä yhdistämään upeat historialliset puitteet ja uudenlainen toiminta, Papinaho jatkaa.

Turun uusi tuomiorovasti, tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, Aulikki Mäkinen on itse myös pyhiinvaeltaja.

- On kiinnostavaa päästä yhdessä kehittämään pyhiinvaellustoimintaa Suomessa. Pop-up-keskus tarjoaa myös meille Tuomiokirkossa mahdollisuuden tilojen uudenlaisen käytön kokeiluun ja uuden tyyppisen toiminnan testaamiseen, Aulikki Mäkinen toteaa.

Pop-up-keskus aukeaa kesäkuun alussa ja sinne voi tulla tutustumaan aina Turun tuomiokirkon aukioloaikoina maanantaista sunnuntaihin klo 9–18. Keskuksessa palvelee myös infohenkilö osan viikosta. Aikataulut ja keskuksen tapahtumakalenteri päivittyvät kevään aikana. Kesän pop-up-keskuksessa kartutetaan kokemusta ja kerätään tietoa, joiden avulla luodaan Turkuun Suomen ensimmäinen pysyvä pyhiinvaelluskeskus. Keskuksesta tulee pyhiinvaeltajien, matkailijoiden, erilaisten verkostojen, eri-ikäisten kaupunkilaisten ja kaikkein asiasta kiinnostuneiden yhteinen kohtaamispaikka. Työtä sen hyväksi tehdään Turun kaupungin ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon yhteistyöhankkeessa laajan yhteistyöverkoston kanssa. Turku on luonteva paikka keskukselle, sillä Turku Suomen vanhimpana kaupunkina on keskeinen kulttuurikaupunki, Turkuun risteää moni pitkä pyhiinvaellusreitti ja Turun tuomiokirkko on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä pyhiinvaelluskohde.

Tarkemmat tiedot pyhiinvaelluksesta ja keskuksesta kevään aikana päivittyviltä sivuilta www.pyhiinvaellus.fi.