Turun kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa turkulaisille etäneuvontaa verkossa. Etäneuvonnassa on 30 minuutin asiantuntija-alustus ja aikaa keskustelulle.

Testaa liikuntatottumuksesi

UKK-instituutin verkkopalvelu:

Etäneuvonnat on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat lisätietoa liikunnasta ja sen hyvistä vaikutuksista.

Ilmoittaudu etäneuvontaan

Teamsin välityksellä pidettävissä etäneuvonnoissa on 30 minuutin asiantuntija-alustus, noin 15 minuutin liikunnan palveluohjaus -osuus ja 30 minuutin ryhmäkeskustelu pienryhmissä. Tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen.

  • Ti 20.4. klo 9–10.15 Liikkumissuosituksista käytäntöön, asiantuntijana liikuntalääketieteen erikoislääkäri Harri Helajärvi

Tunnetko uudet liikkumissuositukset ja mitä niissä sanotaan? Vaikka ne tuntisitkin, voi olla epäselvää, miten niitä kannattaa lukea ja omaan arkeensa soveltaa. Tämän virtuaaliluennon tarkoituksena on kertoa suositusten oleellisesta sisällöstä ja herättää ajatuksia siitä, miksi - ja kuinka orjallisesti - niitä tulisi noudattaa.

  • Ti 27.4. klo 13–14.15 Voimaharjoittelun laajat terveyshyödyt, asiantuntijana liikuntalääketieteen tutkija, tohtori Jaakko Hentilä

Hyvä lihasvoimaharjoittelu on terveydellemme tärkeää monesta näkökulmasta. Yleensä ajatellaan, että lihaskuntoa harjoitellaan ulkonäön vuoksi tai liikkumiskyvyn säilymiseksi. Tule yllättymään ja kuuntelemaan liikuntalääketieteen tutkija, tohtori Jaakko Hentilän luentoa siitä, kuinka laajasti säännöllinen voimaharjoittelu vaikuttaa terveyteemme. Luennon jälkeen jatketaan noin 30 minuuttia pienryhmissä, joissa on mahdollisuus keskustella, kysellä lisää aiheesta ja jakaa vaikka hyviä liikkumisvinkkejä muille.

  • Ti 4.5. klo 18–19.15 Metsämieli - luonnosta mielen ja kehon hyvinvointia, asiantuntijana metsämielikouluttaja Elina Lilja

Tutkitusti luonnossa liikkumisessa on paljon vaikutuksia hyvinvoinnille, ja ulkoilu on poikkeusaikana kasvattanut suosiotaan. Metsämieli-menetelmä on tapa, jossa hyödynnetään luonnon hyvinvointivaikutuksia kokonaisvaltaisesti, ja yleensä luonnossa liikkuminen rauhoittaa. Metsämielikouluttaja ja lyhytterapeutti Elina Lilja kertoo luonnon hyvinvointivaikutuksista ja Metsämieli-menetelmästä. Alustuksen jälkeen jatketaan noin 30 minuuttia pienryhmissä, joissa on mahdollisuus keskustella, kysellä lisää ja jakaa vaikka hyviä liikkumisvinkkejä muille.  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: turku.fi/liikuntaneuvonta

Liikuntapalvelujen asiakkaille kotitreeniä

Koronatilanne ja -rajoitukset ovat pitäneet liikuntapaikat kiinni ja ohjatun liikunnan tauolla. Monelle kotiharjoittelu ilman ohjausta on haastavaa. Siksi Turun kaupungin liikuntapalvelut haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuuden maksuttomaan nettitreenikokeiluun.

Lisätietoja:
turku.fi/uutinen/2021-04-08_liikuntapalvelujen-asiakkaille-maksutonta-kotitreenia

Seuraa somevinkkejä @Turkuliikkeelle-tilillä Instagramissa

Onko jokiranta, Ruissalo ja muut tunnetut paikat jo nähty? Ota seurantaan Turku liikkeelle -Instagramissa ja saat parhaat vinkit myös Turun vähemmän tunnetuista helmistä. Toukokuusta lähtien julkaisemme kerran viikossa somevinkkejä Turun asuinalueilta. Toukokuussa alueet ovat Nummi-Halinen ja Pansio-Jyrkkälä. Kesäkuussa vuorossa on Uittamo-Skanssi. Voit myös jakaa omia vinkkejäsi. Muista merkitä julkaisuihisi @Turkuliikkeelle.

 

Asiasanat: