Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän ja Turun kaupungin häiriötilajohtoryhmän 27.4. linjausten mukaan Turun liikuntapaikoilla rajoitukset pysyvät lähes ennallaan.

Lisätietoja:

Lue uusimmat korona-infot:

Lisätietoa liikunnasta:

 

Ainoa muutos on se, että 28.4. alkaen aikuiset voivat harjoitella ulkona oman joukkueen kesken ilman lähikontakteja, mutta ottelut ja pelit eivät ole edelleenkään sallittuja. Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, voi kokoontua kyseinen joukkue koosta riippumatta. Yleinen kokoontumisrajoitus on edelleen kuusi henkilöä.

Toistaiseksi siis kaikki Turun uimahallit ja muut sisäliikuntatilat pysyvät edelleen suljettuna yleisöltä.

Linjausten perusteena on se, että Turku on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, ja ilmaantuvuusluku on korkealla. Seuraavan kerran linjauksia tehdään 4.5.

Voimassa olevat rajoitukset ja ohjeet (26.4.):

 • Sisäliikuntapaikoilla yli 20-vuotiaiden vuorot perutaan 3.–23.5., pois lukien huippu-urheilu.
   
 • Ulkona ryhmäliikunta sallittu aikuisille 26.4. alkaen turvavälein ja kontakteja välttäen. 28.4. alkaen aikuiset voivat harjoitella ulkona oman joukkueen kesken ilman lähikontakteja, mutta ottelut ja pelit eivät ole edelleenkään sallittuja.
   
 • Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, voi kokoontua kyseinen joukkue koosta riippumatta. Yleinen kokoontumisrajoitus on edelleen kuusi henkilöä eli omatoimiliikunnassa kentillä ja muilla ulkoliikuntapaikoilla saa olla kuuden hengen ryhmissä ja maksimissaan 12 henkeä kentällä. 
   
 • Turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä pitää edelleen noudattaa.
   
 • Vuonna 2001 syntyneillä ja nuoremmilla ryhmäliikunta ulkona ja sisällä oman ryhmän kesken sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet sisäliikuntatiloissa eivät ole sallittuja. Linjaus voimassa 26.4. alkaen.
 • Pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää.
 • Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta on tauolla ainakin 15.5. asti.
Asiasanat: