Nuorisotakuukoulutus sopii maahanmuuttajalle, joka tarvitsee suomen kielen opintoja saavuttaakseen suomen kielessä taitotason, joka mahdollistaa etenemisen toisen asteen koulutukseen tai siihen valmentaviin jatko-opintoihin. Ilmoittautuminen on auki 20.4.–15.8.2021.

Hakeminen ja lisätiedot

Hakemuksiin vastataan saapumisjärjestyksen mukaan 20.4.–18.6. ja 2.8.–15.8.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

– Opiskeluprosessin pyrkimyksenä on parantaa osallistujan valmiuksia siirtyä häntä varten profiloituun koulutukseen tai toisen asteen koulutukseen.

– Selkiyttää nuoren suunnitelmia sekä tarjota tukea koulutuksellisten ja työhön liittyvien tavoitteiden hahmottumisessa.

– Koulutuksessa painotetaan nuorten sosiaalisten valmiuksien vahvistamista, syrjäytymisen ehkäisemistä ja kulttuurista integraatiota.

Lataa koulutusesite: Nuorisotakuukoulutus 2021 syksy ja 2022 kevät (PDF)

Kenelle

– Heikossa opiskelu- tai työmarkkinatilanteessa oleville alle 30-vuotiaille maahanmuuttajanuorille, joilla ei ole Suomessa suoritettua toisen asteen koulutusta.

– Koulutus sopii maahanmuuttajalle, joka tarvitsee suomen kielen opintoja saavuttaakseen suomen kielessä taitotason, joka mahdollistaa etenemisen toisen asteen koulutukseen tai siihen valmentaviin jatko-opintoihin.

– Ryhmä A: Suomen kielen taitotaso A0–A1.
– Ryhmä B: Suomen kielen taitotasot A2–B.

Kenelle koulutus ei sovi

– Turvapaikanhakijoille.

Opintojen laajuus

– Syyslukukausi 16.8.–17.12.2021 (syysloma vk 42)
– Kevätlukukausi 10.1.–10.6.2022 (talviloma vk 8)
– Lähiopetusta 24 h / viikko.

Kustannukset

– Opiskelu on maksutonta.