Turkuun syntyi koronan seurauksena kesäterassialue Tuomiokirkkoaukiolle. Alueen toimintaa pyörittävä Turku Food & Wine Fest Oy päätti järjestää alueen logistiikan hiilineutraalisti sähköautoilla. Terassialueella käytetään myös hiilineutraalia sähköä. Ilmastoteon toteutuksessa ovat mukana myös Peipponen Express Oy ja RSA Suomi.

Turku Food & Wine Fest Oy:n ilmastoteko pähkinänkuoressa

  • Yritys hoitaa alueen logistiikan sähköautolla
  • Terassialueen sähkö on 100% uusiutuvasti tuotettua

5 KYSYMYSTÄ ILMASTOTEOSTA -SARJA

Hiilineutraalia Turkua tekemässä on kasvava joukko yrityksiä ja yhteisöjä. Nostamme viidellä kysymyksellä esiin paikallisten toimijoiden ilmastotekoja. Kaikkia sarjan osia pääset tarkastelemaan tästä linkistä.

Jokainen askel vie meitä kohti tavoitetta.

Lue lisää yritysten ja yhteisöjen ilmastoteoista Hiilineutraali Turku -ilmastotekojen tietokannasta.

 

Kirkkopuiston terassi. Kuva: Jouni Kuru

Esitimme viisi kysymystä ilmastoteosta Turku Food & Wine Fest Oy:n toimitusjohtaja Samuli Pasaselle.

1. Kuvaile ilmastotekoanne lyhyesti

Tulevana kesänä tulemme korvaamaan yrityksemme polttomoottorilla liikkumisen sähköistämällä Kirkkopuiston Terassin logistiikka-auton. Joudumme ajamaan paljon Turun keskustassa ja haluamme omalta osaltamme edistää päästötöntä logistiikkaliikennettä ruuhkaisella keskusta-alueella.  

2. Miten tekonne vähentää hiilidioksidipäästöjä? 

Automme kulkee sähköllä ja Kirkkopuiston Terassin sähkö on 100% uusiutuvasti tuotettua. 

3. Miksi teette ilmastotekoja ja miksi lähditte mukaan tekemään hiilineutraalia Turkua? 

Uskomme, että pienetkin teot voivat olla merkittäviä kun tekevien joukko on tarpeeksi suuri. Haluamme olla osa kasvavaa ryhmää ympäristövastuuta korostavia pienyrityksiä sekä kannustaa esimerkillä mukaan myös sellaisia yrityksiä, jotka eivät vielä ehtineet mukaan hiilineutraaliin ajatteluun.  

4. Minkälainen potentiaali alallanne on vähentää hiilipäästöjä ja millä keinoin? 

Merkittävä osa keskustaliikenteestä on logistiikka- ja huoltoliikennettä. Kannustamalla ja tuomalla esiin päästöttömän keskustaliikenteen tärkeyttä, toivomme että useampi turkulainen yritys valitsee jatkossa itselleen sellaisen logistiikkakumppanin, joka pystyy toimimaan hiilineutraalisti. Toivomme, että myös logistiikkayritykset näkevät hiilineutraalin toimintamallin kilpailuvalttina tulevaisuuden liiketoiminnassa. 

5. Minkälaisen viestin haluat lähettää muille toimijoille? 

Kiitos että pääsimme mukaan projektiin. Kirkkopuiston Terassi on avoin kestävälle yhteistyölle toimialasta riippumatta ja yhdessä pienetkin toimijat voivat saada aikaan muutoksen omilla paikkakunnillaan ja yhteisöissään.