Turun kaupungin liikuntapalvelut toivottaa asiakkaat tervetulleeksi uimahalleihin ja kuntosaleille sekä Samppalinnan maauimalaan tiistaina 11.5. Uimalaitokset ja kuntosalit avautuvat henkilömäärärajoituksin ja ilman saunankäyttömahdollisuutta. Aikuisten sisäliikuntatilavuoroja ei vielä oteta käyttöön.

– Nyt kun upea kaupunkimme mahdollistaa jälleen monin mahdollisuuksin ja varsin laajasti liikunnan ja urheilun, kannustan kaikkia turkulaisia liikkumaan koronaturvallisesti sekä pitämään itsestään huolta liikunnan keinoin. Haluan myös kiittää liikuntaseuroja ja liikuntaa järjestäviä yhdistyksiä vastuullisesta toiminnasta ja toivottaa voimia arvokkaaseen yhdistystoimintaan, sanoo liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari. 

Tiistaina 11.5. avautuvat Turun liikuntapaikat

  • Impivaaran uimahalli ja kuntosali (henkilömäärärajoitus 400)   
  • Petreliuksen uimahalli (henkilömäärärajoitus 35) ja kuntosali (henkilömäärärajoitus 8)   
  • Paattisten aluetalon kuntosali (henkilömäärärajoitus 9)   
  • Samppalinnan maauimala (henkilömäärärajoitus 200) 
  • Kupittaan urheiluhallin kuntosalit (henkilömäärärajoitus salista riippuen 6–9) 

Tiistaina 1.6. avautuu  

  • Kupittaan maauimala (jos remontit sujuvat odotetusti) 

Kahden tunnin käyttöaikarajoite uimalaitoksissa

Poikkeustilanteen takia uimalaitoksissa on kahden tunnin käyttöaikarajoite. Liikuntapaikkojen saunat eivät ole toistaiseksi käytössä. Vesijumpat maauimaloissa ja uimakoulut Impivaaran uimahallissa alkavat rajoitusten salliessa kesäkuussa. Samppalinnan maauimalassa uimakoulut alkavat heinäkuussa. Vesijumppien ja uimakoulujen osallistujamäärä on rajattu ja molempiin ilmoittaudutaan ennakkoon. Tiedotamme ilmoittautumisesta myöhemmin. Impivaaran uimahallissa Hydrohex-vesijumppanäyttöjä voivat käyttää yhtä aikaa vain saman perhepiirin jäsenet.   

Koronaohjeistuksia noudatettava edelleen

Kaikkien tulee noudattaa turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaa sekä muita viranomaisohjeita. Sairaana ei saa tulla liikuntapaikoille. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat suosituksia. Jokaisella liikuntapaikalla on joko käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä. 

Turun kaupunki edellyttää kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiailta kaikissa sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana.   

Maksuvälineet ja hyvitykset    

Asiakkaiden toivotaan käyttävän liikuntarannekkeiden nettilatausta. Sisäänpääsyn voi maksaa rannekkeiden lisäksi myös pankki- tai luottokortilla tai liikuntaseteleillä. Käteisen käyttöä toivotaan vältettävän. 

Liikuntarannekkeille hyvitetään automaattisesti käyttämättä jääneet käyttöajat 3.12.2020–10.5.2021. Rannekkeelle hyvitetään se aika, joka on asiakkaalta jäänyt käyttämättä sulun takia.  

Maksimissaan hyvitysaika on 159 päivää eli sulun kokonaiskesto. Voimassaoloajan jatkaminen koskee sekä voimassa olevia liikuntarannekkeita että niitä liikuntarannekkeita, joiden voimassaoloaika on umpeutunut liikuntapaikkojen ollessa kiinni. Hyvitettävät päivät lähtevät kulumaan 11.5. alkaen. Hyvitys latautuu, kun ranneke rekisteröidään liikuntapaikan leimauslaitteeseen. Asiakkaan ei siis tarvitse asioida asiakaspalvelupisteessä erikseen. Liikuntarannekkeilla tarkoitetaan kaikkia sarjarannekkeita, Seniori- ja Kimmoke-rannekkeita, aikuisten maksullisia seurarannekkeita ja vesijumppalatauksia. Seniori- ja Kimmoke-rannekkeisiin sisältyvän pahvikortin voi käydä päivittämässä uuteen liikuntapalvelujen asiakaspalvelupisteillä. Vanha kortti on voimassa 31.8.21 asti. 

Esikoululaisten ja 1.luokkalaisten uimakorttien voimassaoloaika jatkuu 31.12.2021 saakka.   

Liikuntapalveluista ostetut lahjakortit on lunastettava viimeistään kuuden kuukauden kuluttua ostopäivästä. Lunastamattomiin lahjakortteihin myönnetään voimassaoloajan pidennystä sen ajan, jonka uimahallit ja kuntosalit ovat kiinni.