Turun ystävyyskaupunki Köln kutsui Turun ja muut ystävyyskaupunkinsa liputtamaan seksuaalisen monimuotoisuuden kohtaamia ennakkoluuloja ja vihaa vastaan. Turku nostaa sateenkaariliput Kristiinankadun lipputankoihin Aurajokirantaan.

17.toukokuuta on kansainvälinen homo-, trans- ja bifobian vastainen päivä (IDAHOBT). Päivän tarkoituksena on kampanjoida seksuaaliseen ja sukupuoliseen moninaisuuteen liittyvää ennakkoluuloisuutta ja vihaa vastaan.

Turun ystävyyskaupunki Köln on kansainvälisen sateenkaarikaupunkien verkoston perustajajäsen. Köln kutsui omat ystävyyskaupunkinsa Turun, Liverpoolin, Lillen, Thessalonkin ja Liégen mukaan verkoston tapahtumaan, jossa kaupunkeja pyydetään liputtamaan sateenkaarilipulla 17.5.2021 kaupungin keskeisellä paikalla.

Turku osallistuu tapahtumaan nostamalla sateenkaariliput Kristiinankadun lipputankoihin Aurajokirantaan.

- Turun kaupunkistrategian yhtenä tavoitteena on yhdenvertaisuuden ja suvaitsevaisuuden edistäminen. Haluamme olla mukana Kölnin ja muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa tukemassa seksuaalisen tasa-arvon toteutumista, kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen

Turku on liputtanut sateenkaarilipuin aiemmin mm. Pride-viikon aikana.