Turun uuden Kauppatorin työt ovat edenneet hyvin ja avajaisia on tarkoitus viettää syyskuussa 2022. Arkkitehtisuunnitelmat on tehty, mutta mitä uudella torilla halutaan nähdä ja tehdä? Tule kertomaan omat ehdotuksesi! Aurakadun ja Yliopistonkadun kulman torialueella 27.–28.5. klo 9–13 järjestettävä ToriLAB tarjoaa tilaisuuden avoimeen ideointiin ja keskusteluun.

ToriLAB

Kauppatorin ideointityöpaja

to–pe 27.–28.5.2021 klo 9–13

Aurakadun ja Yliopistokadun kulman torialue

Tervetuloa!

Turun Kauppatori on jatkossakin ensisijaisesti kauppapaikka, torikauppiaiden tila. Uusi tori voi olla ja tulee olemaan monen muunkinlaisen toiminnan ympäristö. Näitä asioita valmistelee Turun kaupungin kanssa yhteistyössä palvelumuotoiluyritys Muotohiomo Oy. Nyt järjestettävä ToriLAB eli avoin keskustelutilaisuus torilla on osa kokonaisuutta, jossa suunnitellaan uuden torin toimintoja.

– Torikannen arkkitehtisuunnitelmat ovat valmiit ja nyt on hyvä aika miettiä tulevia toimintoja. Eli miten uudesta torista tehdään mahdollisimman kiinnostava, turvallinen, vetovoimainen ja kaiken kaikkiaan hyvä paikka ihmisille, kertoo Turun kaupungilta hankepäällikkö Kirsi-Maria Eronen.

Miten nämä asiat haluttaisiin toteuttaa ja mitä ideoita tulevan torin suhteen turkulaisilla on, ovat avainkysymyksiä, joihin nyt kerätään ideoita ja kommentteja.

– Pienissä asioissa ja yksityiskohdissa voimme ottaa huomioon vielä paljonkin uusia ideoita. Ja kuten yleensä, ideat punnitaan niiden esittämisen jälkeen ja ne vielä jalostuvat ennen toteutusta, Eronen sanoo.

Tori palvelee kaikkia kansalaisia ja kohderyhmiä, joten kaikkien näkemykset ja ideat ovat arvokkaita. Lapset on otettu myös mukaan muotoiluun. Luokallinen Puolalan alakoulun oppilaita on tehnyt tehtäviä ja ideoinut uutta toria. Koululaisten viestit ja ideat ovat tärkeä osa kokonaisuutta, kun uuden torin mahdollisuuksia ja turvallisuutta suunnitellaan. ToriLAB esittelee näitä lasten ideoita torstaina ja perjantaina.

ToriLAB toteutetaan noudattaen tämänhetkisiä koronarajoituksia sekä turvavälit ja käsihygienia huomioiden.