Kontit palaavat Telakkarantaan, mutta niiden sisältö yllättää. Näillä konteilla ei rahdata tavaraa maailman merille, vaan niistä aukeaa palveluja meidän paikallisten iloksi.

Toukokuun alussa aloittanut Boxi Turku tuo raudan kolinan takaisin krouviin telakkamiljööseen tarjoamalla ulkokuntosalipalveluja avattavista konteista käsin. Kyseessä on kesän mittainen kokeilu, jossa kaupunki testaa yrittäjän kanssa kuntosalitoiminnan soveltuvuutta alueelle. Säänkestävillä treenivälineillä pääsee harjoittelemaan joko omatoimisesti tai ohjatuissa pienryhmissä. Laitevalikoima sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille harrastajille, ja ulkosali on varustettu myös monipuolisin aerobisin laittein.

Boxi Turku sopii monentasoisille harrastajille.

- Omaan hyvinvointiin panostaminen kannattaa aina. Ja etenkin nyt kun viime ajat ovat olleet monille kovat niin henkisesti kuin fyysisesti, Boxin yrittäjiin kuuluva Juuso Toivonen sanoo kannustaen turkulaisia liikkeelle.

Treenien ja soutulaitteella soutelun jälkeen maistuu palauttava virvoke. Nesteytyksestä huolehtii tulevana kesänä Vulcan Pop up -terassi, jossa saa myös vatsansa täyteen ja energiatasot kohdilleen. Vulcan Pop up on kolmen ravintolan muodostama 150 asiakaspaikan yhteisterassi. Terassi avataan yleisölle juhannuksen tienoilla.

Yhteisterassia odotellessa, ja sen jälkeenkin, alueella palvelee telakkanosturin alle sijoittuva ravintola Crane 22. Ravintola avautui viime vuonna ja on jo palkittu arkkitehtuuristaan.

- Aurajokirantojen elävöittäminen kuuluu Turun kaupungin keskeisiin tavoitteisiin. Näiden toimintojen myötä jälleen yksi rannan alue saa uutta sykettä - ja samalla sitä saavat myös turkulaiset, iloitsee Merellisen Turun hankepäällikkö Mervi Lehto.