Telakkarantaan avataan kesäksi kolmen ravintolakontin yhteisterassi. Vulcan Pop up -terassilla turkulaiset ja matkailijat voivat nauttia ruoista ja juomista merellistä maisemaa ihaillen. 150 asiakaspaikan terassi Vulcan Pop up aukeaa yleisölle juhannuksen tienoilla.

– Aurajoki on turkulaisten olohuone, kohta myös terassi, toteaa Vulcan Span Marko Edfelt.  

Nimi Vulcan juontaa juurensa Telakkarannassa toimineeseen Crichton-Vulcaniin, joka vaihtoi vuonna 1965 nimensä Wärtsilä Turun Telakaksi.  

– Telakan vanha ydinalue saa Vulcan Pop upin myötä uuden elämän kaupunkilaisten ja matkailijoiden ilona. Maisemassa yhdistyvät ikoniset turkulaiselementit eli Aurajoki, Turun
Linna ja Suomen Joutsen.  

Kesällä vanhan telakka-alueen kolmea ravintolakonttia isännöivät Vulcan Spa, Grotesk ja BAÅ. Oy Vulcan Spa Ab:lla on ollut maanvuokrasopimus Turun kaupungin kanssa jo
useamman vuoden. Varsinainen päähanke on kaupunkikylpylä, jonka toteutus on pandemian vuoksi lykkääntynyt. Koronatilanteen helpottaessa väliaikainen ulkoterassi on kuitenkin mahdollista toteuttaa turvallisesti.

– Emme halua jäädä tuleen makaamaan ja odottamaan että pandemia poistuu keskuudestamme ja maailma normalisoituu. Haluamme tarjota turkulaisille ja matkailijoille mahdollisuuden viettää aikaa historiallisessa miljöössä Turun hienoimmasta auringonlaskusta nauttien, Edfelt toteaa.  

Groteskin taustalla on Helsingissä ravintola Groteskia, Michelin-ravintola Demoa ja ravintola Finnjäveliä pyörittävä taho.  

– Olemme onnistuneet vakiinnuttamaan paikkamme Helsingin yöelämässä. Nyt haluamme kokeilla, maistuisiko Turun jengille, toteaa Tommi Kokkonen.  

BAÅ:n taustalla on viime kesänä Turussa Linna Burgers & Cafessa vaikuttanut Benjamin Storträsk. BAÅ:n inspiraation lähde löytyy Hong Kongin, Tokion ja Melbournen katukeittiöiden antimista. Raaka-aineet ja sielu ovat Turusta.

– Vulcan Pop up on täydellinen ympäristö rennolle ja laadukkaalle streetfood-ravintolalle, Storträsk sanoo.