Forum Marinumin edustalle on koottu toiminnallinen Kesätori, joka tarjoaa kesäkuukausina monenlaista tekemistä, ideoita saaristomatkailuun sekä lähiseudun tuottajien herkullisia ruokamatkamuistoja.

Kesätorilla on viikoittain vaihtuvaa ohjelmaa 31.5. alkaen kymmenen viikon ajan. Osana merikeskuskokonaisuutta toteutettu Kesätori tuo saariston makuineen ja elämyksineen Jokisatamaan. Ohjelmassa on muun muassa saariston yrityksiä kertomassa parhaita vinkkejä saaristomatkailuun, pyhiinvaellusreittiin tutustumista, liikuteltava planetaario ja paljon muuta. Ohjelmassa on kiinnitetty huomiota lapsille suunnattuihin tekemisiin.

- Tervetuloa tutustumaan joka viikko vaihtuviin saariston elämyksiin. Erityisesti on kiinnitetty huomiota lasten ohjelmaan. Esimerkiksi Korpoströmin saaristokeskuksen Junnulabra vierailee kesätorilla useaan otteeseen ja siellä tehdään labrakokeiluita ja tutkitaan Itämerta. Vaihtuvaan ohjelmaan voi tutustua Forum Marinumin verkkosivuilla, vinkkaa Kesätorin koordinaattori Charlotta Holtari.

Kesätorilla on heinäkuun viikonloppuina mahdollisuus tutustua myös lähiseudun tuottajien herkullisiin ruokamatkamuistoihin.

- Torilla pääsee maistelemaan ja ostamaan kotiin viemisiksi muun muassa voikukkamarmeladia, nokileipää ja raparperihilloa, kertoo Turun yliopiston Brahea-keskuksen projektipäällikkö Mervi Louhivaara.

Mukana Kesätoria toteuttamassa ovat Turun kaupunki, Forum Marinum, Visit Turku, Paraisten kaupunki, Turun yliopiston Brahea-keskus, Turun museokeskus, Visit Naantali, Kaarinan kaupunki, Paavo Nurmi Games, Kesärauha, Metsämäki Arena sekä monia muita toimijoita.

Kesätoriin voi tutustua koronaturvallisesti. Kesätorilla noudatetaan viranomaismääräyksiä, turvavälejä ja käytetään maskeja.

Tarkemmat tapahtumatiedot kootaan Forum Marinumin verkkosivuille forum-marinum.fi