Nuoria yrittäjiä kannustava Kesäyrittäjä-ohjelma toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa Turussa.

Lisätietoja Turun kesäyrittäjistä saa ohjelman mentoreilta:

Niko Keränen, p. 040 515 6430
Emmi Järvi, p. 040 515 1327

Valtakunnallista ohjelmaa voi myös seurata muun muassa Instagramissa @Kesayrittaja.

Kesäkuussa kesäyrittäjiin ja heidän tuotteisiinsa pääsee tutustumaan Luostarin Välikadun makasiineilla. Myynnissä on muun muassa erilaisia käsitöitä, kuten koruja, asusteita, taidetta, sisustusesineitä sekä leluja. Myymälä on auki 5.–6.6. sekä 10.–24.6. pääsääntöisesti klo. 11–19.

Heinäkuussa kesäyrittäjiä on mukana Turun kaupungin työllisyyspalveluiden, Työpisteen järjestämällä Kristiinankadun kesäyrittäjätorilla. Toritapahtuma järjestetään 12.7.–1.8. Torilla on myytävänä sekä yrittäjien tuotteita että palveluita.

Yrittäjäksi matalalla kynnyksellä

Kesäyrittäjä on maksuton, 17–29 -vuotiaille suunnattu kesäajan yrittäjyysohjelma, jonka kautta nuoria tuetaan kokeilemaan yrittäjyyttä matalalla kynnyksellä, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Ohjelma kestää toukokuun alusta elokuun alkuun. 

Ohjelmaa toteutetaan sekä verkkototeutuksena ”Kesäyrittäjä Digissä”, että yhteistyössä kaupunkien kanssa paikallisina ohjelmina Espoossa, Helsingissä, Iisalmella, Oulussa, Raumalla, Turussa ja Vantaalla. Tänä vuonna ohjelman aloitti 275 nuorta. Turussa kesäyrittäjiä aloitti tänä vuonna 40 henkeä ja heidän yritysideansa vaihtelevat tuotteista palveluntarjontaan.

Kesäyrittäjä-ohjelman järjestää Talous ja nuoret TAT yhteistyössä kuntien kanssa. Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen järjestö, joka auttaa nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.