Turun konserttitalon julkisivu elävöityy kesäkuussa 2021 ruotsinsuomalaisen muraalitaiteilija Tony “Rubin” Sjömanin seinämaalauksesta. Seinämaalaus tuotetaan sekä kymmenen vuoden takaisen Turun kulttuuripääkaupunkivuoden että Turun ystävyyskaupunki Göteborgin 400-vuotisjuhlan kunniaksi.

Turun museokeskus järjestää perjantaina 4.6. kello 14 alkaen tiedotustilaisuuden muraalihankkeesta Facebook Liven kautta. Tilaisuus on avoinna kaikille kiinnostuneille ja se on seurattavissa Turun kaupungin Facebook-sivulla. Tilaisuuden kesto on arviolta puoli tuntia. Facebook-käyttäjätunnuksia ei tarvita liven seuraamiseen. Tilaisuus koostuu Turun Göteborg-seuran puheenjohtajan Mika Akkasen puheenvuorosta, Sjömanin haastattelusta sekä mahdollisista yleisökysymyksistä. 

Turun teos on osa graffitikiertuetta

Muraali valmistuu Turun konserttitalon Puutorin puoleiselle julkisivulle kesäkuun puolivälissä. Seinämaalaus on osa taiteilijan Suomen graffitikiertuetta kesällä 2021, joka linkittyy Sjömanin kotikaupungin Göteborgin 400-vuotisjuhlaan. Kiertueen aikana Sjöman maalaa muraalit Hanasaaren galleriaan Espooseen, Göteborgin ystävyyskaupunki Turkuun sekä Ouluun. Graffitikiertueen toteuttavat yhteistyössä Ruotsinsuomalainen kulttuurilähetystö, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus sekä Oulun ja Turun kaupungit. Konserttitalon teos rahoitetaan Turun kaupungin kaunistamisrahaston tuotolla. 

Tony “Rubin” Sjöman (s. 1975) on New Yorkin Manhattanilla asuva ruotsinsuomalainen muraali- ja studiotaiteilija, jonka abstraktit ja geometriset teokset ovat saaneet inspiraationsa taiteilijan skandinaavisista juurista. Sjömanin teoksia on esitetty gallerioissa niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin Aasiassa. Muraaleja taiteilija on tuottanut ravintoloille, hotelleille sekä korkeiden asuin- ja toimistorakennusten yhteyteen. Sjömanin studiotöitä on esitelty sekä amerikkalaisissa että pohjoismaalaisissa lehdissä, ja hänen taidettaan ovat tilanneet tunnetut brändit kuten American Express, Google, Facebook, Starbucks, Marriott Hotels sekä Lululemon. Sjöman on Scandinavia America Society’s Cultural Grant- palkinnon vastaanottaja vuodelta 2019 sekä yksi LMCC:n studioresidenssitaiteilijoista vuonna 2020.

Tony "Rubin" Sjöman: Konserttitalon seinämaalauksen luonnos.

Yläkuva: Taitelija ja teos New Jerseyn Asbury Parkissa.