​​​​​​​Kiinamyllyn sairaalakoulussa on esillä 31.5. – 3.6. valokuvaaja Johanna Koutavaaran kuvia koulun voimavarakeskeiseen valokuvausprojektiin lukuvuonna 2020 - 2021 osallistuneista oppilaista. Näyttelyn nimi on ”Anna minun nähdä sinut.” ​​​​​​​Näyttely on avoinna koulupäivien aikana klo 8 - 15 tai sovitusti. Koronarajoitukset huomioiden näyttelyyn saapuvien tulee ilmoittaa tulostaan etukäteen. Lisätiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät tästä uutisesta.

Valokuvissa on tarkoitus nähdä lapsi ja nuori, ei sairautta tai diagnooseja. On kyse tavasta katsoa, nähdä oppilaan vahvuudet ja voimavarat. Vaikean vaiheen jälkeen valokuvat jäävät ja muistuttavat ehkä hetkestä, jolloin oli vaikeaa, mutta oppilaat nähtiin tärkeinä. Oppilaiden kohdalla on kyse myös siitä, että he itse näkevät itsensä valokuvissa toisin. Oppilaat saavat lukuvuoden päätteeksi oman kehystetyn valokuvan kotiin vietäviksi.

Kiinamyllyn koulu on jo usean vuoden ajan tehnyt yhteistyötä valokuvaaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja Johanna Koutavaaran kanssa. Työstä on vuosien aikana saatu paljon arvokasta ja hyvää palautetta niin oppilailta kuin heidän huoltajiltaankin.

Valokuvausnäyttely toteutettiin ulkopuolisen rahoituksen tuella. Tänä vuonna projektille saatiin rahoitusta Turun kaupungin Kulttuurihyvinvoinnin työryhmältä, Syrjäytymisen ehkäisy -hankkeesta.

Näyttely on avoinna koulupäivien aikana klo 8 - 15 sekä ma 31.5. - ti 1.6. klo 17 asti tai sovitusti.

Koronarajoitukset huomioiden näyttelyyn saapuvien tulee ilmoittaa tulostaan etukäteen. Ilmoittautumiset tekstiviestillä tai sähköpostilla  tiina.revonlahti@turku.fi tai 044 9074385.