Turun uuden Kauppatorin rakentamiseen liittyy merkittäviä rakennustöitä toria rajaavilla katuosuuksilla. Kauppiaskadun uudistustyöt käynnistyvät maanantaina 7.6.

Kuva: Rakennettavat katualueet kartalla

Kauppiaskatu muutetaan uusia katusuunnitelmia vastaavaksi Finnkinon ja Börsin korttelien kohdalla. Työt käynnistyvät molemmissa kortteleissa yhtä aikaa, ja urakkasopimuksen mukaan valmista saadaan kuluvan vuoden marraskuun loppuun mennessä.

Kauppiaskadun kadunrakennustöiden urakoitsija toimii Suomen Pohjarakennusyhtymä Oy.

Alkavat työmaat tuovat muutoksia alueella liikkujille. Kauppiaskadulla Linnankadun ja Eerikinkadun välisellä katualueella oleviin pysäköintitiloihin ajo muutetaan siten, että alueelle on moottoriajoneuvolla ajo vain Eerikinkadun suunnasta. Työmaa-alueeksi rajataan Kauppiaskadun Aurajoen puoleinen osuus.

Kauppiaskadun yläosassa työt aloitetaan kadun oikeasta reunasta, minkä takia pysäköintiä joudutaan poistamaan käytöstä. Muuttuvien liikennejärjestelyjen tarkemmasta käyttöönotosta tiedotetaan erikseen.

– Turun uusi Kauppatori -hanke on siirtymässä vahvasti rakentamisvaiheeseen myös torin ulkopuolisilta osin. Aikaisemmin käynnistetyt Yliopistonkadun muutostyöt saavat nyt jatkoa, kun Kauppiaskadulle tehdään suunnitelmien mukaan lisää tilaa jalankululle ja terasseille, kertoo projektijohtaja Janne Laine.

Samanaikaisesti Kauppiaskadun töiden kanssa on käynnistymässä myös Eerikinkadun täyttö sekä kunnallistekniikan rakentamisen työt Kauppatorin kohdalla. Vuoden 2021 aikana on tarkoituksena käynnistää vielä Aurakadun sekä Eerikinkadun muutostöitä.

– Poikkeusolot ovat jatkuneet pitkään ja haitanneet meidän kaikkien turkulaisten liikkumista. Loppukiristä ei vielä ehkä voi puhua, mutta ajallisesti ollaan jo voiton puolella, kuvailee Laine.