Kesän alkaessa käynnistyvät viimein myös näytöskaudet Turun seudun lukuisissa kesäteattereissa. Luvassa on huumoria, musiikkia ja jännitystä kaiken ikäisille. Koosteen tiedot on koottu kesäkuun alussa. Ajantasaiset tiedot ja yleisörajoitukset tarkistettava teattereiden omilta sivuilta.

Linnateatteri

Setäkuiskaaja  1.7.-6.8.2021

Linnateatterin kesän hulvaton kantaesitys Setäkuiskaaja hersyttää nauruhermoja ja tuulettaa rakkaudella luutuneita sukupuolirooleja. Tälle setäkuiskaamisen oppitunnille ovat tervetulleita kaikki setiä kohdanneet tai sellaiseksi itsensä tuntevat. Hykerryttävän esityksen edessä umpimielisinkin setä taipuu vaikka sitten rautalangasta vääntämällä. Esitykset Ruissalon telakalla.

Kuva: Peter Sebastian

Mauri Kunnas, Etusivun juttu  8.7.-8.8.2021

Esitys jatkaa Linnateatterin riemukkaiden kantaesitysten sarjaa. Menevän musiikin, hauskan ja jännittävän juonen sekä Hämähäkki-Heikin infohetkien kautta näytetään, miten lehti syntyy. Aiheet muuttuvat uutisiksi ja samalla käydään läpi tänä päivänä erittäin tärkeitä medialukutaidon aakkosia. Esitykset Ruissalon telakalla.

Pete Poskiparta – mentalisti 3.0  10.7.2021

Mentalisti 3.0 muuttaa käsityksesi mahdottomasta. Koko valloittavan persoonansa peliin heittävä mentalisti lukee yleisönsä ajatuksia, leikkii mielen illuusioilla ja kokeilee muistinsa rajoja. Tämä komiikan, mystiikan ja mielen ihmeiden tanssi saa yleisön nauramaan ja hämmästymään kerta toisensa jälkeen. Esitys Ruissalon telakalla.

Linnateatteri

EMMA Teatteri / Turun Kaupunginteatteri

39 askelta 4.6.-14.8.2021

Kuva: Otto-Ville Väätäinen

Väärä mies, viileä nainen, musta brittihuumori – ja hurjin takaa-ajo, joka Emma Teatterin lavalla on kuunaan nähty! Tämän vuoden must see -kesäkomedia on itsensä Alfred Hitchcockin kuuluisaksi tekemä vakoojafarssi 39 askelta. Esitykset Kailon saaressa Naantalissa.

Emma Teatteri

Turun Nuori Teatteri

Sketsirevyy - Valheen paikka  24.6.-13.8.2021

Kokoillan sketsirevyy, joka kertoo totuuden epätotuudesta. Lennokasta komediaa ja terävää sanailua rytmittää tarttuva musiikki. Turun Nuori Teatteri laittaa parastaan ja naurattaa sinut vatsakrampin partaalle! Vai luuletko että valehtelemme? Esitykset Uittamon Paviljongilla.

Prinsessa Pikkiriikki 4.7.-6.8.2021

Koko perheen näytelmä Prinsessa Pikkiriikistä, seikkailuista, ystävyydestä, kiukkukohtauksista, Makkara-koirasta ja urposta pikkuveljestä. Näytökset Uittamon Paviljongin tanssilavalla.

Turun Nuori Teatteri

Ruissalon kesäteatteri

Badding -musikaali Paratiisi 22.7.-12.8.2021

Rauli Badding Somerjoki on suomalaisen rockin kiistaton kuningas, todellinen legenda. Musikaali kertoo Baddingin vaiherikkaan elämäntarinan, jossa hän 70-luvulla teki läpimurron rockin kuninkaaksi vaikka hänen elämäänsä varjostivat esiintymispelko ja runsas alkoholin käyttö. Esitykset Ruissalon Kansanpuiston paviljongissa.

Viidestoista Yö -musikaali 20.7.-15.8.2021

Musikaali kunnioittaa nerokkaan laulajan ja lauluntekijän, sanoittajan ja kirjailijan elämäntyötä. Esityksessä tehdään huikea aikamatka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan Juankoskelta Tampereelle, kaikkien tuntemaksi ja rakastamaksi taiteilijaksi. Esitykset Ruissalon Kansanpuiston paviljongissa.

Ruissalon Kesäteatteri - Suomen Musiikkiteatteri 

Jo-Jo Teatteri

Viirun ja Pesosen kesäpuuhat  8.7.-31.7.2021

Jo aiemmin suuren suosion Jo-Jo Teatterissa saavuttaneet Viirun ja Pesosen seikkailut saavat jatkoa, kun heinäkuussa ensi-iltaan tulee koko perheen näytelmä parivaljakon kesäpuuhista. Luvassa on mukaansatempaavia musiikkinumeroita sekä koko perheelle sopivaa huumoria. Esitykset Vepsän saaressa.

Jo-Jo Teatteri

Turun kesäteatteri

Turun Kesäteatterin Me Rosvolat -tuotanto on peruttu. Elokuussa teatterilta löytyy konsertteja.

Jarkko Ahola  13.8.2021

Suosionsa huipulla oleva rock-tenori on esiintynyt kesäteatterimiljöössä aiemminkin ja tarjoilee taatusti tuhdin sekoituksen tuttuja ja uusia kappaleita.

Club For Five - Songs of Kirka  20.8.2021

Club For Five juhlii kaksikymppisiään Kirkan tuotannolla. Club For Five on ainutlaatuinen ilmiö musiikkimaailmassa rikkoessaan mielikuvia siitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voikaan tehdä. Monipuolinen lauluyhtye on valloittanut yleisönsä suvereenilla osaamisellaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Turun Kesäteatteri Vartiovuorella

Turun Ylioppilasteatteri

Cthulhun kutsu 11. - 20.6.

Turun ylioppilasteatterin OFF-ohjelmistossa nähdään H.P. Lovecraftin teokseen perustuva kauhunäytelmä Cthulhun kutsu. 1920-luvun Yhdysvalloissa äärimmäisen skeptinen Frances Thurston löytää edesmenneen setänsä jäämistöstä dokumentin otsikolla "Cthulhu-kultti" ja siihen liittyvää tutkimusaineistoa. Perehtyessään setänsä materiaaleihin Frances alkaa epäillä, oliko tämän kuolema sittenkään luonnollinen. Hän päättää selvittää setänsä kuolemaa ympäröivät oudot asiat. Liittyvätkö nämä erikoisuudet toisiinsa vai onko kaikki pelkkää sairaan mielen fantasiaa? 

Mervi Polso Turun ylioppilasteatterin esityksessä Cthulhun kutsu. Kuva: Turun ylioppilasteatteri.

Kellokosken prinsessa 15.7. - 22.8.

Näytelmä perustuu Suomessa 1896 - 1988 eläneen Anna Lappalaisen elämään ja tositapahtumiin Kellokosken sairaalassa. Kellokosken prinsessa -kirjaan pohjautuvan käsikirjoituksen on kirjoittanut näytelmän ohjaaja Alina Kilpinen. Riemastuttavan viihdyttävä ja tositapahtumillaan koskettava musiikkinäytelmä puolustaa inhimillisyyttä, antaa äänen toivolle ja haaveilulle. Se tuo ikuisen kesän, toivon ja leikin riemun sinne, missä elämä näyttää pysähtyneeltä.

Esitykset ovat Liedon Vanhalinnassa. 

Turun ylioppilasteatteri 

Samppalinnan kesäteatteri

Samppalinnan kesäteatterin alue herää eloon elokuussa monipuolisten kulttuuri-iltojen muodossa.

Kesäteatterin ystäviä hemmotellaan musiikkikomedialla Pesänjako, joka siirtyy Tampereelta Pyynikin kesäteatterista Turkuun Samppalinnan mäelle 17.-21.8. Kartanomiljööseen syntyy väärinkäsitysten värittämä tapahtumarikas sattumusten sarja, jonka komedian kuninkaalliset mehustavat herkullisella näyttelijäntyöllä. Kesäkomedian tarinaan linkittyy Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin sielukas musiikki.

Suositut Kaikki laulaa på Samppalinna -yhteislaulutilaisuudet 6.8. ja 26.8. saavat mäen raikaamaan ABBAn legendaaristen sävelten tahtiin. Perjantaina 13.8. lauletaan suomipoppia. Mörköooppera-konsertti viihdyttää koko perhettä 8.8. ja 15.8. Viherluotoa Samppalinnassa -konsertti 14.8. tarjoaa kokonaisen konsertin Pentti Viherluodon ikivihreitä iskelmiä Pepe Willbergin ja Lauri Schreckin tulkintoina. Elokuun ohjelmiston kruunaa 28.8. Lailan Laulut – Milana Misic, joka on koskettava esitys muistojen bulevardilta. 

Samppalinnan kesäteatteri

****

Kesäteatterilistauksen on koonnut TET-harjoittelija. Tiedot on poimittu teattereiden sivuilta kesäkuun alussa 2021. Tarkista ajantasaiset tiedot ja muuttuvien koronarajoitusten vaikutukset teattereiden omilta sivuilta.

Pääkuva: Otto-Ville Väätäinen / Turun kaupunginteatteri. Kuvassa Elviira Kujala, Hannes Suominen, Tom Petäjä ja Miska Kaukonen.

Asiasanat: