Turun kaupungin työllisyyspalveluiden, Työpisteen Kanslerintien toimipaikassa lajitellaan Lounais-Suomen Jätehuollon keräämää poistotekstiiliä.

Lisätietoja Tekstiilitorista:

Ari Laaksonen, p. 040 486 4084, ari.laaksonen@turku.fi

Tiloissa toimii koko kesän 2021 Tekstiilitori, josta voi ostaa lajittelussa käyttökelpoiseksi tunnistettua poistotekstiiliä kilohinnoilla. Myynnissä on vaatteita, kodintekstiilejä ja kankaita.

Asukkaat voivat myös viedä omia käytöstä poistettuja vaatteita ja kodintekstiilejä poistotekstiilien lajittelupaikkaan Kanslerintielle.

Kiertotalous luo uusia työpaikkoja

Poistotekstiilin lajittelu on mahdollistanut useita mielekkäitä tuetun työllistämisen- ja kuntouttavan työtoiminnan paikkoja, jotka liittyvät muun muassa lajitteluun, uusiotuotteiden ompeluun ja korjausompeluun.

Turku kulkee kestävän kehityksen eturintamassa ja on sitoutunut kaupunkistrategiassaan toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Poistotekstiilin lajittelu tukee tätä strategiaa ja on yksi askel kohti Turun tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä.

Kaikille avoin Tekstiilitori toimii ulkotiloissa 7.6.–27.8. säävarauksella ma–to klo 9–15 ja pe 9–14, os. Kanslerintie 19