Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi suunnitelmat yksisuuntaisten pyöräkaistojen toteuttamisesta Itäiselle Pitkällekadulle. Myös kaupungin mailla tapahtuvan metsästyksen päivitetyt periaatteet hyväksyttiin.

Itäisen Pitkäkadun liikenteenohjaus- ja katusuunnitelmat

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Itäisen Pitkäkadun liikenteenohjaus- ja katusuunnitelmat välillä Uudenmaankatu-Kaivokatu. Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on toteuttaa edullisesti yksisuuntaiset pyöräkaistat kyseiselle katuosuudelle.

Kadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyöräkaistat punertavasta asfaltista, jonka väri on sama kuin Humalistonkadulla. Ajokaistojen määrä ei muutu, mutta nykyinen ylileveä kaista kapenee niin, ettei uudistusten jälkeen kaistalla mahdu ajamaan kaksi autoa rinnakkain. Ajokaistat päällystetään tavallisella mustalla asfaltilla.

Pysäköintipaikat kadun varrella vähenevät jonkin verran.

Kaupunginhallituksen hyväksymässä Turun pyöräilyn kehittämisohjelmassa Itäinen Pitkäkatu on määritelty tavoitteeltaan pyöräliikenteen pääreitiksi.

Asemakaavanmuutosluonnos; Itäharjun Voimakatu

Kalevantien, Voimakadun, Karjakadun ja Jaanintien rajaama kaavanmuutosalue sijoittuu Turun Tiedepuisto -kärkihankkeen alueelle. Suunnittelualueen uudisrakennukset mahdollistavat noin 3000 asukkaan sijoittumisen.

Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan raitiotien ja muut liikkumismuodot huomioon ottavien yhteyksien rakentaminen. Rakentamisen tehokkuuden lisääminen tukee tavoitetta joukkoliikenneakselin varren kaupunkirakenteen tiivistämisestä.

Prisman tontti säilyy vähittäiskaupan suuryksikölle varattuna alueena, Prismalle mahdollisestaan myös laajennus. Myös Lidlin myymälän tontilla mahdollistetaan nykyisen toiminnan jatkuminen.

Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Metsästyslupien periaatteet kaupungin omistamilla mailla

Periaatteita metsästyslupien myöntämiseksi kaupungin omistamille maille on täsmennetty ja ajantasaistettu mm. riistaeläinkannoissa tapahtuneiden muutosten vuoksi. Lupakautta esitetään pidennettäväksi vuodella eli viisivuotiseksi. Lisäksi luvista perittäviin maksuihin esitetään korotusta.

Kaupunki sallii alueillaan ainoastaan sellaisten lajien metsästyksen, jotka uhanalaisuusarvioinnissa on luokiteltu elinvoimaisiksi ja joiden kanta on kestävä. Kaupunki toivoo metsästysseuroilta, että riistaruokintoja järjestetään vain siinä laajuudessa, joka on välttämätöntä pienten hirvieläinten tehokkaan metsästyksen kannalta.

Ehdotus hyväksyttiin.

Kokouksen esityslista