Kesätapahtumat järjestetään koronatilanne ja turvallisuus huomioiden. Turulle tuttuun tapaan kattausta löytyy joka makuun: keskiaikatapahtumia ja urheilutapahtumia, merihenkisiä tapahtumia ja konsertteja sekä pieniä ruoka- ja juomafestareita. Poimi kesän päätapahtumat jutusta ja etsi lisää Turkukalenterista.

Osallistu vastuullisesti

 • Pidä muihin osallistujiin yli 2 metrin etäisyys myös ulkotiloissa.
 • Käytä maskia koko tapahtumavierailun ajan.
 • Yski ja aivasta hihan yläosaan tai kertakäyttönenäliinaan.
 • Pese ja desinfioi kädet.
 • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita. 
 • Jos saat oireita tai epäilet altistuneesi koronavirukselle, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

Muutokset tapahtumatietoihin ovat mahdollisia. Tarkista ajantasaiset tiedot ja mahdolliset muutokset tapahtumien omilta sivuilta.

Osallistuthan yleisötapahtumiin vain ehdottoman terveenä ja muistat huolehtia käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Maskin käytön osalta suositellaan seuraamaan valtakunnallisia ohjeita.

Pääkuva Valtteri Hentilä / DBTL.

Turku siirtyy keskiaikaan

Keskiaikaiset markkinat. Kuva: Sami Maanpää

Keskiaikaiset markkinat tarjoavat monenlaista ohjelmaa Vanhan Suurtorin alueella ja verkossa. Käsityömyyjien markkinat järjestetään virtuaalisesti ja Suurtorin alueen ohjelmaa pääsee seuraamaan poikkeuksellisesti ennakkovarauksella. Rohan tallien ritarit hevosineen palaavat keskiaikaisiin hevosturnajaisiin Turun linnan puistoon heinäkuussa maksuttomassa koko perheen tapahtumassa.

Turun linnan turnajaiset, by Tiia Suorsa

Meren tuoksua ja tunnelmaa

  Swan European Regatta. Kuva: Turun pursiseura

  Merten kaunottaret, upeat Swan-purjeveneet, kokoontuvat Aurajokirantaan heinäkuussa. Yleisö pääsee nauttimaan merellisestä tunnelmasta sekä monenlaisesta yleisöohjelmasta Jokisataman alueella. Ruissalon telakalla puolestaan käy kuhina klassisten purjeveneiden regatan aikaan. Vesibussi vie Turun keskustasta suoraan telakalle nauttimaan alueen palveluista.

  Ninamya.com, by Ninamya.com

   Ruissalon telakan merellisissä puitteissa soivat heinäkuussa myös Turku Sea Jazzin tasokkaat konsertit, joissa musisoivat jazzin kotimaiset ykköstaiturit. Itämeren omaa päivää vietetään 26.8., jonka huipennuksena kuullaan Turun Filharmonisen orkesterin upea Luontosinfonia Forum Marinumin pihalla.

   Sporttia joka makuun

   Kuva: Paavo Nurmi Marathon

   Liikunnan ja urheilun ystäville löytyy monenlaisia tapahtumia, osallistuipa sitten katsojana tai kilpailijana. Lajikirjoon kuuluu pyöräilyä, juoksua, crossfitiä tai vaikkapa SUP-lautailua. Jalkapallon EM-otteluita pääsee jännittämään Hämähäkkitontin kisakatsomossa koko kisojen ajan.

   Aura Golf, by Kai Kilappa

   Naisten golfhuiput kohtaavat Ruissalossa Ladies European Tourin osakilpailussa, ja mukana pelaamassa on myös kovassa nosteessa olevia suomalaisgolfaajia. Kilpailu televisioidaan päivittäin Ruutu-palvelussa ja finaali 17.7. nähdään Yle TV2:n suorassa lähetyksessä. 

   Urheiluhullut pääsevät mittaamaan kuntoaan triathlon-kisassa, Paavo Nurmen maratonilla tai pyörän selässä. Koko perheelle sopiva ulkoilmatapahtuma Itäharjun ajot tuo elokuun lopun ulkoilmatapahtumaan Itäharjun entiselle katuradalle vanhoja autoja ja moottoripyöriä, jotka ovat maksutta yleisön ihasteltavina.

   Festareita ja musiikkia – vihdoinkin

   Kuukausia on kaivattu ja odotettu musiikkia, konsertteja ja festareita eikä kesän 2021 kattaus juuri tavalliselle vuodelle häviä.

   Kuva: Kesärauha

   Suurimpina loistavat DBTL ja Kesärauha, jotka molemmat tarjoavat houkuttelevan monipuolisen ohjelmiston ja esiintyjiä ulkomaisista indie-artisteista suomirokin klassikkobändeihin.

   Festarikesän päättää Kupittaanpuiston Aurafest, jonka yhteydessä myös lapset saavat oman festarinsa SeikkisFestin. Uutena Turun tapahtumaperheeseen ponnistaa LieveILMIÖ. Turun Musiikkijuhlat soivat perinteiseen tapaan elokuun alussa.

   Kaupunkikulttuuria, kulttuuria kaupungilla ja monenlaisia herkkuja tarjotaan lukuisissa pienemmissä tapahtumissa. Hyvän ruoan ja oluiden ystäviä hemmotellaan, Vegånian ravintolaviikolla sekä Ølfestissä Vanhalla Suurtorilla. Suuret Oluet - Pienet Panimot tuovat kotimaisten pienpanimoiden parhaat tuotteet viime vuonna testattuun ja hyväksi tapahtuma-alueeksi havaittuun Mannerheiminpuistoon.

   Viihtymään voi heittäytyä myös Kirkkopuiston terassilla, joka tarjoaa hyvän ruoan ja juoman lisäksi jazzia keskiviikkoisin, puistodiskoja torstaisin ja designmarkkinoita valikoituina sunnuntaipäivinä. Logomon terassi puolestaan tuo heinäkuuhun laajan kattauksen huippuartisteja.

   Loppukesään kuuluu olennaisena osana Taiteiden yö, joka valtaa kaupungin 12.8. monine tapahtumineen.

   Huoneiden kirja avautuu elokuussa 2021. Kuva: Jesper Dolgov

   Tapahtumien kesäkauden huipentaa turkulaisen taidekentän yhteistyönä syntyvä Huoneiden Kirja, joka vie kävijän seikkailuun teatterin, tanssin, musiikin ja monenlaisen taiteen maailmaan. Kävijä pääsee kulkemaan vanhan Kivipainon 64 huoneessa ja kokemaan yllätyksiä. Reitti määräytyy kolikkoa heittämällä. Tätä ei kannata jättää väliin!                        

   Lisää tapahtumia löydät Turkukalenterista.

   Katso myös kooste Turun kesäteattereista.

   Inspiraatiota ja kesätekemistä koko Turun seudulla sivustolta kissmyturku.fi