Turun kaupunki kehittää aktiivisesti asukkaiden käytössä olevia palautekanavia. Käyttöön on otettu uudenlainen interaktiivinen palautekanava, joka perustuu tekoälyn käyttämiseen. Palautebotin ansiosta palautteen antaminen kaupungille on entistäkin helpompaa.

Turulla on käytössä palautepalvelu www.turku.fi/palaute, jonne voi jättää palautetta kaikista kaupungin palveluista. Palautteita tulee joka vuosi entistä vuotta enemmän. Vuonna 2020 palautteita tuli vähän yli 23500 kappaletta, joista yli puolet kohdistui asumiseen, ympäristöön, liikenteeseen ja liikkumiseen.

Nyt tähän suurimpaan ryhmään kuuluvien palautteiden antamista on helpotettu entisestään. Avuksi palautteiden antajille on 18.6. otettu käyttöön https://www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto sivustolla tekoälyä hyödyntävä palautebotti, joka helpottaa palautteen jättämistä ja ohjaa palautteen automaattisesti oikeaan käsittelyprosessiin kaupungin palautepalveluun.

Palautebotti on tehty yhteistyössä Turku City Data Oy:n ja Qalmari IT Services Oy:n kanssa.

”Uusi palautekanava on hyvä esimerkki siitä, miten tekoälyä voidaan helposti käyttää parantamaan kaupungin palveluja. Tekoälyn ajatellaan usein olevan jotenkin monimutkaista, mutta parhaimmillaan sen hyödyntäminen on hyvinkin suoraviivaista. Tarvitaan vain riittävästi hyvälaatuista dataa ja soveltamisosaamista”, sanoo Turku City Datan toimitusjohtaja Jussi Vira.

”Olemme innoissamme uudesta tavasta, jolla Turun kaupunki ennakkoluulottomasti yhdistää chatbotin taustalla olevan tekoälyn kanssa. Lopputuloksena kaupunkilaisille syntyy helppokäyttöinen palautekanava, joka myös säästää palautteenkäsittelijöiden työtä. Uskomme Turun olevan tässä edelläkävijöitä ja mallin leviävän myös muihin kaupunkeihin”, kommentoi yhteistä tekemistä Qalmari IT Services Oy:n hallituksen puheenjohtaja Saku Hautala.

Kyseessä on vuoden kestävä kokeilu. Seuraavassa vaiheessa palautebottia kehitetään edelleen, niin että tekoäly auttaa palautteiden käsittelijöitä ja vastaa usein saman sisältöisinä toistuviin palautteisiin. Lisäksi tekoälyä opetetaan ruotsin- ja englanninkielisten palautteiden käsittelyyn. Palautebotti kehitetään saavutettavaksi mahdollisimman pian syksyn 2021 aikana ulkoisen auditoinnin perusteella. 

Asiasanat: